Forumul cititorilor blogului SACCSIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Forumul cititorilor blogului SACCSIV

Ortodoxie, Noua Ordine Mondiala, istorie


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

ce avem de facut?

+6
fane
Ostrov
BMihai
D-FENS
asd.sCuM
danastefan
10 participanți

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

1ce avem de facut? Empty ce avem de facut? Mier Sept 02, 2009 9:04 pm

danastefanin fata avalansei de masuri menite sa duca la grabirea instalarii noului guvern mondial, avem 2 alternative:
1. ne resemnam si acceptam, umili, cipuirea si toate care decurg din dictatura mondiala
2. luam atitudine, nu doar in scris, ci ne unim si incercam sa luptam cu sistemul satanic.
care vi se pare mai adecvata pt un crestin ortodox adevarat?
astept sugestii!

2ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mier Sept 02, 2009 9:10 pm

asd.sCuM

asd.sCuM

2 , marea intrebare e cum ? ..

3ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mier Sept 02, 2009 9:22 pm

danastefancontactam persoanele si organizatiile care vad adevarul si incercam sa ne intalnim pt a stabili detalii.

4ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mier Sept 02, 2009 9:35 pm

asd.sCuM

asd.sCuM

nu stiu cata incredere sa ai in organizatiile astea care vad adevarul..si poate ei nu vad adevarul asa cum il vedem noi prin posturile lui saccsiv

5ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mier Sept 02, 2009 11:17 pm

danastefanstiu ca nu putem avea incredere f multa, dar, trebuie testata opinia lor despre asta. oricum, serv secr vor stii. ideea de baza e : vox populi, vox dei. daca ne ridicam vocea cand parlamentul ne da legi anticrestinesti, poate vom avea ceva ecou, dar, daca vom tacea....

6ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mier Sept 02, 2009 11:25 pm

asd.sCuM

asd.sCuM

e si cred ca in mintea mai multora a rasarit aceasta idee , sper sa se concretizeze..

7ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Joi Sept 03, 2009 1:22 pm

D-FENScontactam persoanele si organizatiile care vad adevarul si incercam sa ne intalnim pt a stabili detalii.
Nu prea cred ca se va materializa.

8ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Joi Sept 03, 2009 4:58 pm

danastefandaca ne-am uni fortele si ne-am pune mintea la contributie, cred ca s-ar putea realiza ceva, doar ca romanul e tare comod si prefera sa nu se implice.

9ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Joi Sept 03, 2009 9:43 pm

BMihaicred ca s-ar putea realiza ceva
Sunt de acord.Fie si o simpla manifestare(nu zic o iesire in strada) ce va demonstra ca nu suntem de acord cu ceea ce fac "ei"(chiar daca,sincer sa fiu,nu nutresc sperante in privinta schimbarii sau amanarii vre-unui plan de-al "lor").Macar aratam ca nu suntem papusile lor si nu dansam dupa cum ne canta ei.

10ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Joi Sept 03, 2009 10:00 pm

danastefancorect! e o idee buna, dar ,ca sa iesim organizat in strada, ar trebui sa fim uniti sau organizati , asa cum sunt sindicatele.

11ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Joi Sept 03, 2009 10:35 pm

asd.sCuM

asd.sCuM

sindicatele sunt mana in mana cu cei pe care ii blameaza deci nu e bine asa ca sindicatele ... si daca ar fi sa iesim in strada nu numai ca -am atrage atentia elitelor asupra noastra dar am intra in colimatorul lor si oamenii in nestiinta de cauza ne-ar lua in deradere si ar fi ceva gen , ce vor nebunii astia , conspirationistii astia ... chestia cu unirea ar trebui gandita mai amplu ca asa dintr-o discutie 2 pe forum nu cred ca se poate rezolva prea mult si usor..

12ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Dum Sept 06, 2009 7:04 pm

Ostrov

Ostrov

Daca lupta ar fi lumeasca, ar fi simplu: ne unim, luptam cu sabia in mana si invingem; dar lupta fiind mai mult de natura spirituala, cred ca trebuie sa ascultam de duhovnici.
Orice actiune antisistem va fi valorificata de puterea mondiala:
-actiunile (daca nu sunt bine gandite) vor fi prezentate in massmedia in asa fel incat sa reduca forta mesajului
-manifestantii si gruparile respective vor fi declarati teroristi, intoleranti, xenofobi, ultraortodocsi, cu represaliile de rigoare.
-Ceea ce este sigur, este ca profetiile Sfantului Ioan se vor implini.
Daca trebuie sa iesim in strada, cum si cand - nu stiu; i-i las pe cei mai competenti sa ne spuna?
Cred ca trebuie sa facem ceea ce ne invata Biserica de 2000 de ani, sub indrumarea parintilor duhovnici.

13ce avem de facut? Empty @ostrov Lun Sept 07, 2009 2:27 pm

faneintr-adevar , asta cred ca ar trebui sa fie linia pe care trebuie sa mergem , cea descris de ostrov . Sa ne aducem aminte ca Bunul nostru Mantuitor ne indeamna la o lupta sufleteasca , in duhul , nu una trupeasca pentru ca noi , cei care credem in moartea si invierea cea de la El nu mai suntem trupesti ci duhovnicesti , nascuti din apa si din duh . De aceea este bine sa ne rugam Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos sa ne descopere ce si cum trebuie sa facem pentru ca tot lui ne vom ruga sa ne ajute sa rezistam . Trebuie sa fim constienti si deplin incredintati ca singuri , fara ajutorul Treimei Sfinte nu vom reusi sa rezistam . Asadar , faca-se voia ta cea buna , Doamne Iisuse Hristoase , cu noi , cu toti !

14ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mar Sept 08, 2009 5:17 am

danastefaneu sunt de acord ca , in primul rand, trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne intareasca in dreapta credinta si sa vedem adevarul, dar, in acelasi timp, trebuie sa avem si intitativa. Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista.spune IIsus ca cine ma va marturisi pe Mine in fata Tatalui si Eu il voi marturisi pe el, iar cine se va lepada de MIne, ma voi lepada si Eu de el in fata Tatalui.asa ca, eu cred ca nu trebuie doar sa citim stirile despre ecumenism, documente biometrice, coruptie, masonerie, homosexualitate si sa ne resemnam. avem datoria sa facem ceva pt ca si copiii nostri sa aiba o sansa. apocalipsa va veni, asta este sigur, dar depinde de noi sa vina mai repede sau mai tarziu. credinta presupune si fapte. parintele arsenie papacioc chiar ne-a indemnat sa iesim la lupta, dar organizat. asa ca... astept in continuare sugestiile voastre. Doamne-ajuta!

15ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mar Sept 08, 2009 11:11 am

Admin


Admin

Dana

Si unde ai citit ca „depinde de noi sa vina mai repede sau mai tarziu”Apocalipsa? Si cum ar putea veni mai tarziu? Iesind pe strada la manifestatii? Semnand o petitie? Cerand un referendum?

Consider ca trebuie sa propovaduim Cuvantul la cat ma multi, sa ne pregatim de marturisire si mucenicie.

Un scurt dialog care spune multe … Ne pregatim de baricade sau de mucenicie?

http://saccsiv.wordpress.com/2009/06/18/un-scurt-dialog-care-spune-multe-ne-pregatim-de-baricade-sau-de-mucenicie/

Lupta pe baricade nu face decat sa ajute SISTEMUL:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

http://saccsiv.wordpress.com/2009/08/12/ultima-revolutie-noua-ordine-mondiala-reala-impotriva-falsei-%e2%80%9cnoi-ordini-mondiale%e2%80%9d/

https://saccsiv.forumgratuit.ro

16ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mar Sept 08, 2009 6:15 pm

danastefansalut, saccsiv!
in primul rand, sa stii ca am citit toate articolele tale, zilnic intru pe blog si astept cu mare nerabdare sa apara ceva nou!
in al doilea rand, nu am zic eu chestia cu depinde de noi, sa vina mai repede sau mai tarziu, ci un mare duhovic, dar, di pacate,, nu-mi amintesc cum se numea, pt ca am citit mai demult asta. deci, asa cum stii, nu stie nimeni ceasul decat Dumnezeu. asta inseamna ca nu e o data fiza cand va veni apocalipsa si ea nu va veni pana nu va veni lepadarea de credinta ( apostazia). ca atare, cu cat ne rugam mai mult si cunoastem mai multi care e adevarul si ce ni se pregateste (acceptarea antihristului ca unic dumnezeu), cu atat Dumnezeu o va indeparta de la noi. cat despre mucenicie, e clar ca cei care vor prinde vremurile acelea ( probabil ca si noi), va trebui sa aiba o viata asemanatoare primilor crestini, daca nu vor accepta pecetluirea, adica de mucenicie si sunt profetii ca sangele nevinovat va inrosi pamantul cum nu a mai fost de la inceputuri, dar, asta nu inseamna ca ne predam inamicului fara o lupta, nu in sensul de lupta de stada sau razboi, ci in sensul de impotrivire la ceea ce ni se pregateste. dusmanul e viclean si inteligent. nu va forta pe nimeni s accepte pecetea, dar vor veni oamenii singuri pt ca nu vor avea decat varianta muceniciei.aveam termen cu buletinele pana in 2033 , dar noi, din interese financiare, le vom adopta din 2011. de ce sa nu cerem varianta la aceste documente biometrice??? de ce sa nu incercam? Dumnezeu ne da, dar nu ne baga in traista. nu trebuie sa confundam rabdarea si mucenicia si nepasarea, comoditatea sau indolenta. daca nu ripostez: le accept sau nu? daca nu le accept, ce fac? plec in munti? avem niste drepturi totusi si nu le pot calca in picioare, daca vad ca suntem constienti de ele! marii sfinti parinti, atunci cand credinta adevarata a fost calcata in picioare, au ripostat vehement. chiar si parintii de pe muntele athos au avut lupta lor de rezistanta, atunci cand credinta a fost in pericol. deci, eu zic ca trebuie sa fim uniti, nu dispersati, pt ca, daca ne ridicam vocea unitar, eu cred ca vom reusi.Doamne-ajuta!

17ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mier Sept 09, 2009 3:54 am

valentin„Atunci, unde e mai bine să ne salvăm?“, îl întrerup pe stareţ.
Unde va arăta Dumnezeu. Principalul e mântuirea, nu discu­ţiile [teoretice] despre mântuire.

.....

Îţi mai spun încă o dată: nu e nevoie de discuţii despre mântuire, ci de fapte pentru mântuire - atât acum, cât şi atunci, ceva mai târziu. A trecut timpul îndreptăţirilor, dacă a mai fost vreodată. Nu numai mântuirea, toate trebuie supuse acestui scop. A lăsat Domnul timp liniştit pentru a ne deschide mintea şi a auzi cuvântul lui Dumnezeu şi, principalul, pentru dobândirea harului Dumnezeiesc înainte de anii înfricoşători. Cine va folosi aceasta spre bine, iar cine spre rău. Primii vor mai primi, iar cei din urmă şi ce-au avut vor pierde! Cum s-a şi spus: că celui ce are i se va mai da, iar celui ce n-are i se va lua şi puţinul ce-l are. Veghează!”

citat din "A doua viziune a Staretului Antonie. Invataturi"Ultima editare efectuata de catre valentin in Mier Sept 09, 2009 4:05 am, editata de 1 ori (Motiv : completare)

18ce avem de facut? Empty danastefan Mier Sept 09, 2009 6:07 pm

faneHai sa lamurim un lucru : iti doresti sa se amane a doua venire a Mantuitorului ? Din ultima ta postare asta inteleg : citez " asta inseamna ca nu e o data fiza cand va veni apocalipsa si ea nu va veni pana nu va veni lepadarea de credinta ( apostazia). ca atare, cu cat ne rugam mai mult si cunoastem mai multi care e adevarul si ce ni se pregateste (acceptarea antihristului ca unic dumnezeu), cu atat Dumnezeu o va indeparta de la noi " .
Ori daca Dumnezeu indeparteaza apocalipsa , inseamna ca indeparteaza si revenirea Mantuitorului , logic . Chiar vrei asta ? Se spune : ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se implineasca . Cred , sincer si te rog , nu o interpreta ca si critica , ca acest gand este de la altcineva nu de la Dumnezeu .
Iisus ne spune lamurit : cel ce isi iubeste sufletul il va pierde . Este clar ca pentru cei care vrem sa-I urmam Lui , principala si poate singura preocupare trebuie sa fie ...urmarea Lui adica " Daca-Mi slujeste cineva, sa-Mi urmeze, si unde sunt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu " .
Hai , deci , sa nu preocupam de mancare facand stocuri de provizii pentru vremea cand nu vom putea cumpara sau vinde , sa nu ne intrebam in ce loc , pestera , pustiu , padure s.a.m.d. vom petrece acele vremuri , nici cand se vor intampla acele vremuri . Acestea le gandesc cei care vor sa-si scape sufletul , nu cei care vor sa si-l piarda pentru Iisus , este tendinta data de comoditatea noastra , de tendinta timpului actual de a planifica totul si nimic sa nu fie lasat la voia intamplarii , zilele , lunile , anii urmatori sa fie , macar in linii mari , bine conturati . Dar Iisus spune : " Deci, nu duceti grija, spunand: Ce vom manca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom imbraca? Ca dupa toate acestea se straduiesc neamurile; stie doar Tatal vostru Cel ceresc ca aveti nevoie de ele.Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua.
Nu va ingrijiti de ziua de maine, caci ziua de maine se va ingriji de ale sale. Ajunge zilei rautatea ei."
Observ ca ai folosit de doua ori expresia : "Dumnezeu ne da, dar nu ne baga in traista." In primul rand , Dumnezeu , daca vrea , face orice , face tot , face mult mai mult decat isi poate inchipui un om avand cea mai ...cea imaginatie . In al doilea rand , expresia respectiva ni se pare chiar hula impotriva Tatalui , emanata din necredinta unora sau din dorinta de a indeparta de la credinta . Mi se pare ca suna astfel : hai sa muncim mai mult si mai mult , sa strangem si mai mult ca , iata , Dumnezeu ne da si daca ne da nu-i pacat sa se risipeasca ? Miroase a nesat , a neinfranare , a lacomie pamanteasca .
In ianuarie , cand a inceput media sa se agite in privinta pasapoartelor si cipurilor , am avut aceeasi tendinta : de razvratire , de lupta cu sistemul , simteam ca trebuie sa fac ceva . Multumesc milostivului Dumnezeu ca a avut grija de mine si mi-a indreptam gandurile spre El cu adevarat . Cum s-a intamplat asta : intr-o dimineata m-am intalnit cu un preot , mai mic decat mine ca varsta si pe care-l cunosteam de mic , stiam ca a avut darul preotiei de mic copil si care are o simplitate deosebita , nu vrea sa aiba masina , lux si toate cele . Am inceput discutia despre pasapoarte , cip , etc. Preotul a spus doar atat : " nu trebuie sa ne facem probleme atata timp cat avem credinta " . Am ramas perplex si vreo doua zile tot la asta ma gandeam . Vreau sa spun ca eram chiar contrariat , ma asteptam ca preotul sa fie de acord cu ingrijorarea mea si nu intelegeam ce a vrut sa spuna . Cum sa nu-mi fac probleme ? Anul acesta in noiembrie expira actualul card de salariu si mi se pare ca bancile elibereaza mai nou doar carduri cu cip , deci adio card . Anul viitor imi expira carnetul de conducere , inseamna ca adio masina . Daca in 2011 nu se trece masiv la inlocuirea cartilor de identitate cu cele noi , biometrice , cu siguranta ca pana in 2013 ( cand fiul meu implineste 14 ani ) sau in 2014 cand expira atat cartea mea cat si a sotiei de identitate se va ajunge la cea biometrica si atunci , adio buletin . Cum sa stau calm ? Dar Bunul si Multmilostivul Domn mi-a descoperit ce a vrut preotul sa spuna : degeaba ma voi opune actelor biometrice daca credinta mea va fi ca samanta care a cazut din mana semanatorului langa drum sau intre spini sau pe loc pietros ( Matei 13,3-23 ) si voi ajunge constient la insemnare .
Deci ce voi face : ma voi ruga ca Domnul sa-mi intareasca CREDINTA , imi voi pune NADEJDEA doar in Domnul , voi urma sfatul intelept al Mantuitorului in ceea ce priveste DRAGOSTEA : "...Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc pe voi.
Binecuvantati pe cei ce va blestema, rugati-va pentru cei ce va fac necazuri...Ci iubiti pe vrajmasii vostri si faceti bine si dati cu imprumut, fara sa nadajduiti nimic in schimb, si rasplata voastra va fi multa si veti fi fiii Celui Preainalt, ca El este bun cu cei nemultumitori si rai."
Ma rog Domnului si Mantuitorului meu Iisus sa ma ajute si sunt convins ca ma va ajuta si ma va veghea cu Duhul sau cel Sfant pentru ca a promis : "Orice veti cere de la Tatal in numele Meu El va va da...cereti si veti primi, ca bucuria voastra sa fie deplina. " . Acum sunt convins , nu mai am nici o problema , toate grijile le las Domnului , ma rog si spun : FACE-SE VOIA TA , DOAMNE ! Amin !

19ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mier Sept 09, 2009 7:31 pm

danastefanPe unii ii intereseaza subiectul buletinelor de identitate, altii il exploateaza si creeaza probleme. Biserica trebuie sa ia o pozitie corecta. Sa vorbeasca; sa explice credinciosilor ca sa inteleaga ca de vor lua buletinul de identitate, asta va constitui o cadere. In acelasi timp sa ceara de la stat ca noul buletin cel putin sa nu fie obligatoriu. Daca Biserica ia o pozitie serioasa se va respecta libertatea credinciosilor, asa incat cel ce vrea isi va lua noul buletin, iar cel ce nu vrea, sa-l pastreze pe cel vechi; atunci vor plati numai cateva nuci tari, pentru ca ceilalti le vor sta impotriva. Cea mai multa lume isi va face treaba sa. Cei ce vor voi sa se foloseasca (lumeste) vor avea noul buletin, iar ceilaiti, sarmanii, cei credinciosi, vor avea buletinul vechi si-i vor chinui.

Rastalmacind ceea ce a spus Sfantul Chiril: “mai bine sa nu se petreaca semnele lui Antihrist in zilele noastre” (Sfantul Chiril al lerusalimului “Cateheze”, Cateheza a XV-a catre cei ce vor sa se lumineze, cap. 18., Ed. Inst Biblic, 1945, p. 415.) , unul care vrea sa se indreptateasca pe sine si frica sa, spune: “A, vezi Sfantul Chiril s-a temut ca nu cumva sa se lepede; sunt eu mai presus de Sfantul Chiril? Prin urmare, chiar de m-as lepada de Hristos, nu e nimic…” Dar Sfantul a spus sa nu se petreaca, nu pentru ca se temea, ci pentru ca sa nu-l vada pe Antihrist cu ochii sai. Vezi ce face diavolul? Din pacate, unii “cunoscatori” infasa pe fiii lor duhovnicesti ca pe niste prunci, chipurile, ca sa nu-i mahneasca. “Nu vatama asta; nu-i nimic. E suficient sa credeti launtric”. Sau spun: “nu vorbiti despre subiectul acesta - despre buletine si pecetluire - ca sa nu se mahneasca oamenii”. In timp ce de le-ar spune: “Sa incercam sa traim mai duhovniceste, sa fim mai aproape de Hristos si sa nu va temeti de nimic, si de va trebui vom si marturisi” - ii vor pregati oarecum. Daca cineva cunoaste adevarul, isi face probleme si se trezeste. Il doare pentru situatia de astazi, se roaga si ia aminte sa nu cada in cursa. Acum insa ce se intampla? In afara de faptul ca unii isi dau propriile lor talcuiri, se tem si ei ca oamenii lumesti, in timp ce ar fi trebuit sa se nelinisteasca duhovniceste si sa-i ajute pe crestini, aducandu-i la nelinistea cea buna si intarindu-i in credinta ca sa simta mangaierea dumnezeiasca. Ma mir cum de nu-si fac probleme dupa toate aceste evenimente ce se intampla? De ce nu pun cel putin un semn de intrebare la talcuirile mintii lor? Si daca il ajuta pe Antihrist in pecetluire, cum nu se gandesc ca atrag si alte suflete la pierzanie? Atunci cand Sfanta Scriptura spune: “… sa insele, daca e cu putinta si pe cei alesi” (Mc. 15,22), se refera la faptul ca se vor insela aceia care le explica pe toate numai cu mintea lor. Asadar, in spatele “sistemului perfect”, al “cartelei de ajutorare”, al computerului de asigurare, se ascunde dictatura mondiala, sclavia lui Antihrist. “… ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte, incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei, caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase” (Apoc. 15, 16-18)”.
(Din: Cuviosul Paisie Aghioritul, “Trezire duhovniceasca“, Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2002, sursa online: Razboiul nevazut)

eu sunt in mare parte de acord cu cele scrise de tine, dar, cu cateva amendamente: ceea ce imi spui ca ti-a spus preotul cel tanar seamana f bine cu pozitia BOR fata de documentele cu cip, pozitie in contradictoriu cu cea a par Parvu, par Papacioc, par Paisie Aghioritul, par Serafim Rose, etc. poate ca nu m-ai inteles bine: eu nu zic sa iesim instrada sa luptam cu arme sau mai stiu eu cum, sa ne omoram in strada, eu zic doar ca, daca cei care sunt impotriva acestor documente ar fi uniti , ar avea mai multe sanse sa izbandeasca in ceea ce si-au propus. asa, pana acum, au fost cateva mitinguri de protest, luari de [pozitiei in ziare sau pe net si....cam atat. cat despre faptul ca eu n-as vrea sa fie cat mai repede a doua venire a lui IIsus, nu cred ca e asa cum ai interpretat, dar, sunt pareri personale, ca si la tine. e vorba ca inainte de a veni MAntuitorul, va veni apostazia, vor veni vremurile cele mai grele,v aveni raul cu adevarat in lume si mi-e teama si pt mine si pt familia mea pt ca incercarea va fi f grea.ca sa vina IIsus trebuie mai intai sa vina apostazia si sigur ca nu-mi doresc sa fiu cand va veni asa ceva. par Paisie ne indeamna sa cunostem adevarul si sa-l spunem la cat mai multi ca sa nu se lase inselati. eu vreau doar sa primim o alternativa la doc cu cip, ori legea nu prevede asa ceva pt buletine, ci doar pt pasapoarte. cat despre expresia cu Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista, este parerea ta ceea ce mi-ai expus si cu care nu sunt de acord. expresia asta eu o vad legata de unul dintre pacatele impotriva Duhului Sfant si anume: prea mare nadejdea in iertarea pacatelor ( cam asa ceva), adica sa stau, sa nu ma lupt pt nimic ca imi va da Dumnezeu tot ce imi trebuie, dar efortul meu sa fie minim. da,asta se intampla in mamanstiri, pt cei care au ales calea LUI, dar in societate, unde oricum credinta nostra e mult mai mica, trebuie sa muncim si sa ne castigam existenta ( asa cum a spus si Dumnezeu lui adam, ca va asuda pt roadele pamantului), sa ne facem rostul pe care il avem ( sa crestem copiii, sa-i educam,etc).nu inseamna ca trebuie sa ne facem griji ca nu va avea grija de noi Dumnezeu, ca nu vom avea ce manca sau cu ce ne imbraca, dar nici nu poti sta degeaba.( ce seamana a lene) . sunt dwe acord si cu faptul ca trebuie sa ne iubim aproapele si pe dusmanul ostru, am citit si eu evangheliile, dar , a protesta impotriva lui nu inseamna nici ca-l blestem, nici ca nu=l iubesc, ci doar ca nu sunt de acord cu el. IIsus nu se refera la dusmanii ideologici, care imi tulbura credinta sau ma impiedica sa fiu un bun crestin, ci, mai degraba, sa ii iubim si pe cei care ne-au facut un rau personal. in dogmele bisericii ( canonul 45 si 64) se spune clar ca nici macar nu trebuie sa discutam cu ereticii, nici sa ne rugam cu ei, nici sa-i primim in casa. asta inseamna ca nu-i iubesc? nu, inseamna ca nu sunt de acord cu ei si nu vreau sa am de-a face cu ei.ne rugam pt luminarea mintii conducatorilor, dar, daca ei sunt condusi de altcineva, eu nu trebuie sa ma supun orbeste lor. pot lua atitudine impotriva hotararilor lor, fara a-i uri. asta e parerea mea si nu stiu daca e de la Duhul Sfant sau de la cel rau, dar nu cred ca esti in masura tu sa judeci asta!!!

20ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mier Sept 09, 2009 7:36 pm

danastefana, am uitat sa-ti mai spun: credinta trebuie sa fie lucratoare, adica nici credinta fara fapte bune, nici fapte bune fara credinta.( asta apropo tot de sfatul preotului). eu am vorbit personal cu par Parvu care mi-a spus ca trebuie sa continuam lupta. ma gandesc ca, daca el ne indeamna la asta, care a suferit 16 ani de temnita pt credinta si si-a petrecut viata in slujba lui Iisus, atunci s-ar putea sa fie calea cea buna. par Papacioc spuena acelasi lucru, dar sa luptam ORGANIZAT. si e considerat cel mai mare duhovnic in viata.

21ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mier Sept 09, 2009 7:42 pm

danastefanSfîntul Teodor Studitul:
"A tăinui cuvântul Adevărului înseamnă a te lepăda de el. Bine este să trăim în pace cu toţi, dar numai cu aceia care cugetă aceleaşi despre buna credinţă ortodoxă. Şi este mai bine să ne războim, atunci când pacea lucrează conglăsuirea către rău.Eu nu doresc ca ereticii să pătimească, nici nu mă bucur de răul lor - ferească Dumnezeu! - ci mai degrabă mă bucur şi împreună mă veselesc de întoarcerea lor; căci ce e mai plăcut celor credincioşi, decât să vadă adunaţi împreună pe copiii cei risipiţi ai lui Dumnezeu? Nu scriu nici îndemnându-vă să puneţi asprimea înaintea iubirii de oameni - nu aş putea să fiu atât de sălbatic, - ci rugându-vă să faceţi şi să lucraţi cele bune pentru toţi oamenii. Numai un lucru îl voiesc de la voi: vă rog să fiţi aspri şi neînduraţi faţă de orice ar putea să ajute la dăinuirea credinţei lor nebuneşti, căci socotesc ură faţă de oameni şi despărţire de Dumnezeiasca dragoste ajutorul dat rătăcirii eretice spre mai mare pierzanie a celor ce se ţin de această rătăcire."

lupta la care ma refer nu este indreptata doar impotriva cipurilor , ci si a tuturor relelor care apar in societatea sau biserica nostra: masonerie, homosexualitate, ecumenism.
Doamne-ajuta!

22ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Mier Sept 09, 2009 9:19 pm

valentinlupta la care ma refer nu este indreptata doar impotriva cipurilor , ci si a tuturor relelor care apar in societatea sau biserica nostra: masonerie, homosexualitate, ecumenism.

problema cipurilor te vizeaza direct, si a fost un apel de strans semnaturi impotriva actelor biometrice, la initiativa parintelui Justin Parvu.

masoneria - nu avem ce sa facem noi.

homsexualitate - nu avem ce face noi.

ecumenism - sa facem cunoscute cuvintele parintilor nostri.

23ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Joi Sept 10, 2009 4:41 pm

faneDe fapt , marea problema vis-a-vis de toata povestea cu actele de identitate este faptul ca BOR-ul a avut acea reactie ciudata ( sau mai bine spus care ne-a parut noua ciudata )si nu a reactionat ca fratii nostri din Grecia , reactie la unison , ampla , fatisa . Dar corecta , daca ne gandim ca Biserica a organizat-o ? Asta sa fie rolul Bisericii ? Nu cumva , in tot ceea ce face acum Biserica , in general , a facut-o sa se apropie din ce in ce mai mult de pamant , in loc sa ramana acolo sus in Duhul ? Ex.:-biserica face politica , chiar fatisa uneori ;-biserica a ajuns o afacere , incepand de la faptul ca tinerii merg la seminarii doar din interes , preotii sunt cu ochii si gandul doar la capatuiala si la lux , capii bisericii stralucesc de cat aur este pe ei , titlurile pe care si le dau sunt de groaza ( INALTPREASFINTITUL , PREAFERICITUL ) , cred ca satana bate din palme de cate ori le aude numele sau le vede podoabele;-manastirile , in general , se lauda acum cu mari realizari gen apa curenta , incalzire centrala , aer conditionat in unele chilii , masini si teleloane mobile , stareti si starete cu carti de vizita si cate si mai cate ca ma apuca groaza numai cand imi vine in minte imaginea asta . Cum sa te astepti la un cuvant de folos cu efect din partea BOR sau din partea parintelui de la biserica de mir , cum sa iei exemple de smerenie , de simplitate , de desavarsire cand vezi si auzi toate astea ? Cum sa-si spuna mireanul care viziteaza o manastire : " iata simplitate ziditoare . Ce-mi trebuie mie atata lux acasa , atatea griji desarte ca sa acumulez bogatia astei lumi pe care o mananca moliile cand aici oamenii traiesc simplu , smerit , cu adevarat crestineste ? " Numai ca omul de rand nu poate sa spuna asta , ba dimpotriva va zice : " mai da` prost si delasator mai sunt . Daca si aici la manastire este atata lux oare n-au dreptate unii care spun ca imparatia lui Dumnezeu este pe pamant ? " -vezi invataturile protestante si astfel este usor si pentru protestanti sa-i atraga pe ortodocsi la ei .
Ceea ce vreau sa spun este ca nu putem sa ne bazam pe vreun ajutor , sau indrumare din partea BOR . Ajutorul poate sa vina intr-adevar prin cuvantul vreunui Mare Crestin asa va Pr. Iustin Parvu , sau Pr. Arsenie sau Pustnicul Proclu . BOR-ul , ca intreg ,ca imagine , este in acest moment compromis prin atitudinea capilor fata de ecumenism , prin tot felul de fapte mizerabile ( hotie , homosexualitate , perversitate , simonie , s.a.m.d. ) si astfel crestinii nostri mai primesc o palma ( " iata popa caruia i-am pupat mana ce face " ) .
Ce ne ramane de facut ? Sa ne unim ? Cum ? Sincer , gandim la cald mi-ar place . Dar gandind la rece : ce rost are ? Aminteste-ti din Sfanta Scriptura ca in acele momente ale apocalipsei , crestinii ce vor incerca sa reziste vor fi tradati chiar de casnicii lor darmite de niste straini cu care chipurile acum suntem uniti . Nu tine . Intreaba pe orice preot , scrie undeva ca ne vom mantui in gasca ? Nu , mantuirea este ceva absolut personal , la fel cum va fi si judecata . Mantuirea ta are legatura doar cu tine . Daca nu vom fi in stare atunci sa lasam totul in urma ( frati , surori , mame , tati , soti , copii ) fara sa intoarcem capul , fara urma de regret , atunci nu vom mosteni Imparatia . Iisus ne vrea doar pentru El . Daca si noi ni-L dorim trebuie sa facem la fel . Lepadarea noastra de cele lumesti trebuie sa fie deplina . In asta trebuie ca constea efortul zilnic pe care trebuie sa -l facem alaturi de ruga continua . Sa incercam putin cate putin sa ne rupem de cele lumesti , de griji , de nevoi . Asta nu este nici lene , nici comoditate , nu inseamna sa nu muncim si sa trandavim ( Iisus ne indeamna ca TOT ce facem sa facem ca pentru Dumnezeu , nu ca pentru oameni ) , dar sa facem totul cu gand curat , in rugaciune continua si in numele Domnului si Mantuitorului . Cred ca daca ne vom supune trupul la post si infranare putin cate putin , vom reusi ( cu ajutorul Lui ) sa rezistam atunci cand va fi nevoie . Este clar , va fi foarte greu in acele momente ( sa-ti vezi copilul infometat si poate si insetat si sa stii ca de decizia ta depinde daca mananca sau flamanzeste mai departe , sa fii chinuit ca-n iad si sa stii ca astea pot inceta daca decizi asta ...) dar nu voi zice nici o clipa ca nu-mi doresc sa fiu cand vor fi acestea . De ce ? Din doua motive :
1.-nu este sluga mai mare decat stapanul , zice Iisus , adica daca el a fost chinuit asa , daca el a fost batut si tintuit pe cruce , eu voi avea pretentia sa scap mai usor ? Nu , ci ma rog Lui si Tatalui Si Duhului sa fie alaturi de mine ca sa pot rezista dar in rest , intamplase orice . Ma cutremur de bucurie numai cand ma gandesc : sa patimesc pentru Iisus , pentru credinta in El , precum au patimit primii crestini , precum Pavel , precum Stefan , DAR nu singur , pentru ca singur sunt frunza pe apa ci cu ajutorul Treimei Sfinte . A nu se intelege ca ma consider mai sfant decat nu stiu care sfant , sunt mai pacatos decat oricare pacatos dar Iisus nu m-a dezamagit niciodata , a fost langa mine si cand nu l-am chemat si cand eram gata sa ma predau satanei a intins Mana sa cei ranita de cuiele de pe cruce si m-a salvat . Cu atat mai mult ma va ajuta cand il voi ruga .
2.-pentru cununa pe care a promis-o Bunul si Dreptul Iisus celor ce-L vor marturisi in acele vremuri si nu se vor inchina spurcatului .
Lupta la care te referi , trebuie continuata intr-adevar dar lupta poate fi de atat de multe feluri . In orice caz , cred ca te referi de fapt la nepredarea nostra in fata diavolului si a lucrarii lui , lupta care poate fi , si eu asa o inteleg , launtrica , continua . In exterior eu inteleg ca aceasta lupta trebuie sa ia forma marturisirii adevarate si a trairii in legea data de Domnul . De acord , nu putem sa aprobam ce fac calcatorii de lege ( homosexuali , atei , masonii , adepti al altor religii ) , nu trebuie sa ne rugam cu ei dar trebuie sa ii iubim pe toti si sa ne rugam pentru ei , pentru iertarea si indreptarea lor . Nu este in interesul nici al Tatalui , nici al nostru ca ei sa ramana " pe dinafara " . Asa cum noi am fost adusi la pocainta , vrem ca si ei sa fie adusi . Daca avem posibilitatea sa-i ajutam am rezolvat enorm de mult , facem si marturisirea Domnului , facem si credinta lucratoare si facem si dragoste pentru fratele nostru . Pentru ca credinta adevarata fara fapte nu este posibila . Este chiar esenta Legii noi data de Mantuitor .
Eu unul nu am gasit nicaieri spus de Pr. Iustin ca lupta nostra trebuie sa fie exterioara si comuna , nu cred ca cineva ne-ar indemna la asa ceva , nu pentru ca s-ar numi instigator ci pentru ca o lupta exterioara este complet de prisos , nu face altceva decat sa fie folosita de inamici in alte scopuri , se vor ivi permanent persoane care sa-i denatureze adevaratele scopuri , ar putea fi folosita chiar pentru a produce schisme , mult mai periculoase decat cele ce au fost de pana acum ori in aceste vremuri tulburi , cand fiecare suspecteaza pe fiecare ( ultima chestie care m-a intristat profund a fost divergenta dintre saccsiv si razboiintrucuvant ) avem nevoie de unitate in credinta ortodoxa , de intarirea credintei , de intarire in nevointa . Orice altceva ne va consuma inutil si timp si energie .
Chiar crezi ca daca guvernul , ue , statul planetar sau alte forme de guvernamant iti dau un buletin cu valabilitate nelimitata pe care iti inscriu ei ca promit ca nu te vor cipui pana la sfarsitul zilelor , problema este rezolvata ? Gata , ne-am mantuit ? Chiar nu-ti dai seama cat de perfid , de viclean este diavolul ? De mii de ani nu face altceva decat sa cloceasca momentul asta , a aranjat totul cu minutiozitate , a creat alte religii , inchinarea la supermarket-uri , biserici pentru animale de companie , casatorie intre homosexuali , legi aberante , masonerie , credinta in extraterestri su intraterestri , in eu-ul personal s.a.m.d. Crezi ca dupa toate calculele astea se va impiedica de o coalitie antibiometrica ? Eu unul nu cred asta . Dar s-ar putea impiedica de o credinta mare si cu siguranta va fi rapus de Iisus Hristos . El trebuie sa lupte prin noi si in noi .

24ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Vin Sept 11, 2009 9:32 pm

Ostrov

Ostrov

http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/cum-combatem-noua-ordine-mondiala_15504.html
Avem aici prima parte a unei analize despre ce avem de facut.
Si un comentariu la articol,care m-a pus pe ganduri:

"Pe de alta parte, cred ca “lupta”, cum o numeste dl. Rapcea, impotriva “noii ordini mondiale” ar fi mai eficienta daca nu s-ar incerca o intoarcere brutala in trecut, la obiceiuri care nu mai pot fi practicate in ziua de azi. Oamenii pur si simplu nu mai sunt capabili sa traiasca radical diferit. "

Un asemenea mod de vietuire si de gandire este si rezultatul eforturilor elitelor spre NWO.
Seamana cu pilda tanarului bogat.
Pacatele oamenilor sunt aceleasi ca in vechime
http://www.orthoblog.ro/2007/09/22/evagrie_ponticul_despre_cele_opt_ganduri ,
dar mult mai greu de recunoscut.
Este greu sa renunti la obiceiurile lumii moderne care au devenit a doua natura a omului.
"Prin pacat si prin actualizarea lui in patima, omul ajunge sa subeictiveze ratiunile obiective ale lucrurilor, conferindu-le intelesuri patimase, menite sa astampere acea iubire pacatoasa de sine si de placere pentru sine.(...)Lumea devine exclusiv materiala si utila sau utilizabila exclusiv trupeste.
Pentru cel patimas, lumea i-si pierde bogatia sa originara de sensuri,se saraceste in sensuri si intelesuri, devine unilaterala si fara contururi duhovnicesti,(...).
Pe acestea omul le depaseste prin asceza."
http://www.scribd.com/doc/11576986/Pr-Ioan-Tesu-Telologia-Necazurilor
Asceza ar fi chiar acea "intoarcere brutala in trecut".
“Dar Fiul Omului, cand va veni, va gasi, oare, credinta pe pamant?”
In aceasta directie trebuie sa ne pregatim.
Acum oamenii merg de bunavoie la vaccinare; maine se vor inghesui sa primeasca pecetea fiarei.
Cand va veni vremea, vom refuza sau vom cere pecetea?
Eu acum zic ca voi refuza,... dar oare voi mai avea credinta?
Daca esti pregatit, poti sa spui impreuna cu Sfantul Ioan: "Amin! Vino, Doamne Iisuse!"

25ce avem de facut? Empty Re: ce avem de facut? Lun Sept 14, 2009 11:53 pm

tutenes

tutenes

Putem combate noua “ordine” mondiala (in speta pe slugoii satanei cu tot cu “ordinea” lor) prin post,rugaciune si exemplul personal !

Continut sponsorizatSus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum