Forumul cititorilor blogului SACCSIV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Forumul cititorilor blogului SACCSIV

Ortodoxie, Noua Ordine Mondiala, istorie


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Hula la adresa Maicii Domnului pe crestinortodox.ro

+4
Crestin Ortodox
Vocea
janklo
tutenes
8 participanți

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

tutenes

tutenes

“Fecioara Maria este cea mai indragita DIVINITATE feminina a Panteonului romanesc, invocata si astazi de fete pentru grabirea casatoriei, de femei pentru usurarea nasterii, de pagubiti pentru prinderea hotilor, de descanta­toare pentru vindecarea bolilor etc. Ea are trasaturile Nas­catoarei, a Marii Zeite neolitice, invocata in momentele de grea cumpana ale omului. In basme ajuta eroinele sa iasa din impas, dar le pedepseste cu asprime cand ii incalca ordinele, vindeca boli grele, reda vederea fiicei orbite de mama vitrega, inzestreaza fecioara vrednica si ascultatoare si o casatoreste cu fiul de imparat etc. In unele traditii Maica Domnului, adesea identificata cu astrul noptii, Luna, sau cu Pamantul, se roaga de Dumnezeu sa nu prapa­deasca lumea, sa nu izgoneasca vanturile cu avantajele pe care le aduc acestea oamenilor.”

A.C.

sursa : http://www.crestinortodox.ro/crestinortodox/74448-nasterea-maicii-domnului-sfanta-maria-mica

Stau si ma intreb daca cel care a scris acest articol e Ortodox sau politeist ?
Cum, Maica Domnului e “divinitate feminina” din panteon ?

jankloSaitul crestinortodox.ro e unul din cele mai sataniste saituri româneşti. O să te rog să citeşti ce se scrie pe forum, numai prostii ecumeniste iar dacă atragi atenţia admistratorului primeşti interdicţie.

tutenes

tutenes

Stiu,deoarece am incercat sa comentez la articolul respectiv si mi-au retras dreptul de a mai posta pe forum si nici comentariile la articol nu mi le-au lasat !

4Hula la adresa Maicii Domnului pe crestinortodox.ro Empty comentariu Sam Sept 26, 2009 9:53 am

Voceatutenes a scris:Stiu,deoarece am incercat sa comentez la articolul respectiv si mi-au retras dreptul de a mai posta pe forum si nici comentariile la articol nu mi le-au lasat !
Ai putea sa faci aici pe forum acel comentariu indiferent daca aceia te asculta sau nu. Sint curios ce fel de comentarii ai vrut sa expui acolo. Crezi ca aici pe forum sau in alta parte, pe un forum cu un iz mai mult sau mai putin religios, ai avea parte de alt tratament daca administratorului de acolo nu i-ar place ce scrii sau scrii ceva ce el nu este de aceiasi parere ? Crezi ca daca ceea ce scriu eu acum aici nu-i va place administratorului acestui forum, acest mesaj sau comentarii ale mele vor mai ramine pe forum ? Smile

janklo a scris:Saitul crestinortodox.ro e unul din cele mai sataniste saituri româneşti. O să te rog să citeşti ce se scrie pe forum, numai prostii ecumeniste iar dacă atragi atenţia admistratorului primeşti interdicţie.
Sa nu exageram. Satanism inseamna sa faci sau sa expui NUMAI ceea ce e rau si diavolesc. Sau poate se confunda termenii de demoniac cu cel de satanic. De exemplu fiinta demoniaca mai face si bine si rau, dupa cum ii trazneste prin cap, pe cind fiinta satanica face NUMAI rau. Cum ai putea sa spui ca cel care vorbeste de Iisus sau Fecioara Maria sau de Dumnezeu este o fiinta satanica ? No In opinia mea cei de acolo sint fanatici sau habotnici sau si una si alta. Cool Din pacate nici un fanatic nu crede despre el insusi ca se afla in aceasta stare insa vede peste tot in jurul lui astfel de fanatici sau sectanti. Cel mai trist este cind se intilnesc doi astfel de fanatici sau habotnici si fiecare gindeste unul despre celalalt cit de "dus" sau "cu cel rau" sau "ingust la minte si la suflet" este celalalt. De fiecare data in cazul acestora viziunea sau filozofia lor despre viata sau/si cele spirituale este unica si adevarata si restul este eronat sau chiar hula. Paradoxul acesta conduce catre ura si dezbinarea dintre frate si frate, dintre crestin si crestin, etc. spre bucuria si folosul impielitatilor ce au ca si scop si motto: "dezbina si stapineste".

tutenes a scris:Cum, Maica Domnului e “divinitate feminina” din panteon ?
Promit ca voi comenta si eu acel articol dupa ce il vei comenta si tu si iti dau si o cheie in contextul afirmatiei "panteonul romanesc":

Semnificatia populara a zilelor saptaminii

Luni
In traditia culturala romaneasca luni este considerata o zi fasta, reprezentata prin Sfinta Luni, despre care se credea ca vindeca animalele.
Dintre Sfintii crestini, se considera ca protectorii ei, sunt sfintii Arhangheli Mihail si Gavril.
Potrivit traditiei populare lunea este bine sa incepi activitatile casnice: tesut, croit, spalat rufe, curatat locuinta.
Nu este recomandat sa pleci la drum lung ori sa primesti petitori.

Marti.
In antichitate, ziua de marti era inchinata zeului Marte. In Vechiul Testament este considerata Ziua Apelor, caci in aceasta zi Dumnezeu a despartit apele de uscat. Se credea ca ziua de marti e reprezentata de "Martolea" duh feminin care pedepseste femeile daca lucreaza in aceasta zi, omorindu-le copiii.
Asadar marti se prezinta ca o zi nefasta in care sunt plasate si cele "trei ceasuri rele" ale fiecarei saptamini.
Marti e bine sa croiesti camasi, sa imbraci haina noua, nu se fac nunti si logodne.

Miercuri
Aceasta zi are conotatii pozitive.
Dintre zilele lucratoare, miecurea si vinerea sunt considerate zile curate si binefacatoare.
Vechii egipteni o dedicasera planetei Mercur, iar romanii au pus-o sub tutela zeului Mercurius, de unde vine si denumirea ei actuala, sau Sfinta Miercuri. In traditia bisericeasca, miercuri este zi de post si de jale, deoarece aminteste de inceputul patimilor lui Isus Hristos si de instristarea Maicii Domnului. Miercurea este prielnica muncilor in afara casei precum : aratul, semanatul si cositul.
De asemenea potrivit traditiei nuse fac petreceri in aceasta zi.

Joi.
Ziua era inchinata lui Jupiter, zeul tunetelor si al fulgerelor, stapinul cerului. Alaturi de duminica este o zi dedicata odihnei.
Sfinta Joi protejeaza holdele de ploi mari si grindina, ne fereste de catastrofe naturale, iubeste animalele si tine la distanta bolile.
Ca sa le apere recoltele intre Paste si Rusalii taranii tineu" joile oprite" adica nu ieseau la lucru. 9 joi.
In plus joia potrivit datinelor este pentru dragoste.

Vineri.
Este dedicata zeitei Venera si planetei Venus. Biserica universala o numeste "Ziua Crucii" in amintirea rastingnirii in aceasta zi a Mantuitorului.
Patroana zilei este Sfinta Vineri protectoarea femeilor si a animalelor salbatice.
Potrivit traditiei, fetele i se rugau seara pentru noroc in dragoste si gasirea ursitului.
Peste tot anul, vinerea este zi de purificare spirituala si trupeasca prin post si rugaciune.

Simbata
Aceasta zi este pusa sub tutela zeului Saturn. Potrivit Vechiului Testament este o zi de odihna. Biserica a inchinat-o pentru aducerea aminte a mortilor si a pomenirii lor. Este considerata zi nefasta personificata de Sfinta Simbata, conducatoarea mortilor si purtatoarea ghinioanelor pe la casele oamenilor care nu tin rinduiala cuvenita.

Duminica.
In antichitate, duminica este considerata " Ziua Soarelui". Conotatiile crestine ale zilei de duminica sunt legate de Invierea in aceasta zi a Mintuitorului si coborirea Sfintului Duh asupra apostolilor.
Imparatul Constantin a fixat-o prin lege " Ziua Domnului". Este sarbatoarea timpului sacru, a rugaciunilor , a florilor si a bucuriei.
Potrivit credintei vechi, celor care tin sarbatoarea, Sfinta Duminica li se arata in vis si-i sfatuieste cum sa alunge bolile si sa previna pagubele.

tutenes

tutenes

@ Vocea
Sa fiu sincer nu prea inteleg ce vrei sa spui !
Si nu iti inteleg pozitia !
Eu unul sunt crestin ortodox convins si practicant!
Dumneata ?
Pozitia mea ramane aceeasi-cine a scris articolul se situeaza pe pozitii panteiste !
Iar despre reperele pe care mi le dai dumneata privind zilele saptamanii in traditia populara,nu pot sa spun decat ca marea majoritate sunt reminiscente ale unor obiceiuri si culte pagane .
janklo are si el dreptate dintr-un oarecare punct de vedere in ceea ce priveste forumul de pe crestinortodox.ro .
"Ai putea sa faci aici pe forum acel comentariu indiferent daca aceia te asculta sau nu. Sint curios ce fel de comentarii ai vrut sa expui acolo. Crezi ca aici pe forum sau in alta parte, pe un forum cu un iz mai mult sau mai putin religios, ai avea parte de alt tratament daca administratorului de acolo nu i-ar place ce scrii sau scrii ceva ce el nu este de aceiasi parere ? Crezi ca daca ceea ce scriu eu acum aici nu-i va place administratorului acestui forum, acest mesaj sau comentarii ale mele vor mai ramine pe forum ?"
Adevarat dar doar in parte !
Pe forumul respectiv care se vrea un forum ortodox intalnesti o gramada de postari ale unor evrei sau musulmani sau alte religii si secte care desfiinteaza pur si simplu ortodoxia !
Eu am vrut sa comentez articolul care denigra ortodoxia si o batjocoreste pe Maica Domnului,am vrut sa apar ortodoxia si nu m-au lasat !

jankloSa nu exageram. Satanism inseamna sa faci sau sa expui NUMAI ceea ce e rau si diavolesc. Sau poate se confunda termenii de demoniac cu cel de satanic. De exemplu fiinta demoniaca mai face si bine si rau, dupa cum ii trazneste prin cap, pe cind fiinta satanica face NUMAI rau. Cum ai putea sa spui ca cel care vorbeste de Iisus sau Fecioara Maria sau de Dumnezeu este o fiinta satanica ? No In opinia mea cei de acolo sint fanatici sau habotnici sau si una si alta. Cool Din pacate nici un fanatic nu crede despre el insusi ca se afla in aceasta stare insa vede peste tot in jurul lui astfel de fanatici sau sectanti. Cel mai trist este cind se intilnesc doi astfel de fanatici sau habotnici si fiecare gindeste unul despre celalalt cit de "dus" sau "cu cel rau" sau "ingust la minte si la suflet" este celalalt. De fiecare data in cazul acestora viziunea sau filozofia lor despre viata sau/si cele spirituale este unica si adevarata si restul este eronat sau chiar hula. Paradoxul acesta conduce catre ura si dezbinarea dintre frate si frate, dintre crestin si crestin, etc. spre bucuria si folosul impielitatilor ce au ca si scop si motto: "dezbina si stapineste".

ORI E ALB ORI E NEGRU, NU EXISTĂ GRI. Dacă ar exista o cale de mijloc atunci toţi budiştii ar fi în rai. Satanism e tot ce face rău sufletului, în categoria asta intră şi ecumenismul, şi credinţele pre-creştine indiferent de cîţi muşchi are Zeus sau cît de fain e în Maramureş.
Dacă mă refeream la cultul/secta numită Satanism specificam asta. Dar eu mă refeream la adevăratele intenţii ale celor ce administrează crestinortodox.ro.

Pe forumul respectiv mai există un subiect de 20 pagini despre Michael Jackson să fie propus sfînt şi trecut în calendar. La secţia de articole au o povestire frumuşică despre obiceiurile triburilor păgîne din Urali sau Siberia, şi mai au şi o secţie ca un fel de hi5.com

Voceatutenes a scris:@ Vocea
Sa fiu sincer nu prea inteleg ce vrei sa spui !
Si nu iti inteleg pozitia !
Eu unul sunt crestin ortodox convins si practicant!
Dumneata ?
Mi-am inchipuit ca nu o sa fiu inteles, dar nu e in totalitate numai vina mea si a incapacitatii mele de a exprima ideile proprii pe intelesul tuturor.
Eu scriu acum aici de pe pozitia ideii ca "Nu exista religie superioara Adevarului", acel Adevar despre care Iisus ne spune ca ne elibereaza cind il vom cunoaste si il vom asimila in propria noastra fiinta si constiinta.
Nu conteaza cine esti tu sau eu si ce pretindem in sinea noastra ca suntem, ci cit de adevarate, logice si de bun simt sunt ideile pe care le expunem.
Detaliez in continuare parte din ideile mele chiar daca nu ti-ai comentat proprile idei ce ti-au fost cenzurate pe acel forum. Ceea ce cred ca ar fi util sa intelegi tu si nu numai tu, este ca adevarul trebuie expus indiferent unde, daca acolo este primit macar si de o mica parte din oamenii din acel loc, chiar daca in alte locuri adevarul expus de tine este cenzurat si ostracizat. In felul asta poti intra la capitolul specific intr-o anumita masura de "marturisitor", adica marturisesti adevarul. Adevarul vine de la Dumnezeu si daca esti in stare sa-l simti si sa-l traiesti in fiinta ta este ca si cum Dumnezeu ti-a oferit un talant pe care tu ca si crestin ortodox si practicant trebuie sa-l inmultesti (marturisindu-l) si nu ingropindu-l in pamint (a-l tine doar pentru tine).

tutenes a scris:Pozitia mea ramane aceeasi-cine a scris articolul se situeaza pe pozitii panteiste !
Iar despre reperele pe care mi le dai dumneata privind zilele saptamanii in traditia populara,nu pot sa spun decat ca marea majoritate sunt reminiscente ale unor obiceiuri si culte pagane.
Am citit articolul si nu mi se pare ca ai dreptate. Mai mult, articolul aduce un omagiu Fecioarei Maria si o prezentare indrazneata. Ba mai mult, o pune la rang de cinste intre sfintele romanilor. Neintimplator se spune si se stie ca ea este protectoarea poporului roman. La fel de neintimplator ea a fost aleasa sa fie acel spirit intrupat in femeia Maria care sa nasca pe Dumnezeu Mintuitorul in persoana lui Iisus. De altfel dintr-un intreg articol tu te legi doar de un mic pasaj care nu concide cu "ideile fixe" pe care tu le impartasesti in prezent. Ce anume te face sa nu vezi griul ci doar o mica neghina ?

Cit despre partea cu "obiceiurile si cultele pagine" o las pe alta data s-o discut intrucit este mult de spus pe tema asta. Cert este ca Adevarul nu s-a inventat odata cu asa zisa "prima venire a lui Iisus", ci a existat din todeauna, inca de la Inceputul Creatiei, iar acest adevar chiar daca a fost mai mult sau mai putin deformat in unele culte sau religii El exista in mod implicit.

tutenes a scris:Pe forumul respectiv care se vrea un forum ortodox intalnesti o gramada de postari ale unor evrei sau musulmani sau alte religii si secte care desfiinteaza pur si simplu ortodoxia !
Eu am vrut sa comentez articolul care denigra ortodoxia si o batjocoreste pe Maica Domnului,am vrut sa apar ortodoxia si nu m-au lasat !
La o prima vedere din ce spui tu, acolo pe forum admnistratorii ar fi niste dusmani ai lui Dumnezeu mascati sub o forma crestin-ortodoxa. Dar la fel poate sa gindeasca si ei despre tine sau depre altii altii care au alta viziune decit a lor, ca doar d'aia sint sute de "viziuni" crestine si toti spun despre ei insasi ca ei detin adevarul si ceilalti se afla in eroare, sau mai rau, aceia se afla in slujba necuratului. In realitate, ei sunt mai toti victimele dezbinarii pe care satana a sadit-o in inimile lor. Crying or Very sad
Apropos, de ce nu ai comentat acele articole defaimatoare ale evreilor, musulmanilor care zici tu ca denigreaza ortodoxia si te legi de un fir de par din articolul care prea slaveste nasterea Maicii Domnului ? Question Si apoi, dragul meu, tu nu stii ca disimularea si fatarnicia face parte din arsenalul acolitilor satanei ? De unde stii tu ca cei care au scris acele articole sunt cu adevarat evrei sau musulmani, budisti sau hindusi etc ? Exista la ora actuala o multime de indivizi care au ca si scop si tel, probabil ca sunt platiti pentru asta, sa bage zizanie si dezbinare intre oameni si intre credinciosii diferitelor confesiuni religioase. Chiar si aceasta intoleranta si atitudine fanatic-habotnica a nu conteaza ce fiinta religioasa pare sa fie rodul actiunilor necuratului si acolitilor lui. Se vede ca v-a debinat si va conduce si va intoarce pe unii impotriva altora.

Orice religie contine intr-o forma sau alta Adevarul lui Dumnezeu. Ai cautat si ai gasit Adevarul ce exista in alte religii, sau tu cauti doar ce se potriveste la ei cu ceea ce e in "convingerea si practica" ta crestina numind aceasta convingere a ta drept "adevar" ? Daca ai fi avut parte de acest Adevar nu ar fi trebuit sa fi eliberat, sa te elibereze (sint curios de ce crezi tu personal ca te-ar elibera Adevarul de care vorbeste Iisus) de ceva anume. Pe de alta parte, noi stim ca pomul se cunoaste dupa roade si omul dupa fapte, iar pilda maslinului neroditor si pilda talantilor ne arata ca doar unii asa zisi "practicanti" dau "rod" si isi inmultesc talantul.

Apropos, ca tot aminteai mai sus de practica ta iar eu scriam in mesajul cu 2012 de post, poti sa ne transmiti ceva din efectele pe care le resimti tu cind te rogi, sau cind postesti (ma refer in special la postul cu apa, cel mai puternic si purificator post crestin) si cam de cite ori pe luna faci un asemenea post ? In felul asta putem invata si noi din "talantul" pe care tu il muncesti si il inmultesti. Multumim anticipat. Embarassed

O zi buna.

Voceajanklo a scris:ORI E ALB ORI E NEGRU, NU EXISTĂ GRI. Dacă ar exista o cale de mijloc atunci toţi budiştii ar fi în rai. Satanism e tot ce face rău sufletului, în categoria asta intră şi ecumenismul, şi credinţele pre-creştine indiferent de cîţi muşchi are Zeus sau cît de fain e în Maramureş.
Parerea mea e ca te inseli si exista nuante de gri, insa omul ia din ce i se pune in fata DOAR ce poate el sa duca. Asa cum Iisus spune sa nu dam margaritare la porci si sa nu-i simtim pe unii cu Adevarul, adica nu spunem tot si nu oricui, iata ca avem o seletie intre alb si negru. Daca as fi la fel de extremist si intolerant ca tine as putea si eu afirma ca atitudinea ta face rau sufletului si ca orice forma de fanatism si habotnicie face rau sufletului. Oricum, ideile fixe despre un ecumenism rau, total rau si aruncarea cu anatema peste religiile si adevarurile spirituale pre-crestine nu face cinsta unui adevarat discipol al lui Iisus, adica un crestin autentic. In mod sigur nu cunosti date reale si concrete despre Zeus sau o multime de invataturi spirituale pre-crestine, dar tu toate acestea le judeci si ii calomniezi si ii birfesti pe aceia. Din pacate nu ati inteles ca aveti cu totii un dusman comun, satana si acolitii lui si in loc sa luptati fie separat fie impreuna impotriva dusmanului comun, voi va luptati intre voi, fara sa realizati ca faceti un adevarat "fraticid" spiritual. Oricum, cind vor incepe sa se manifeste cu putere dumnezeiasca Iisus si cei doi maslini profetiti in Apocalipsa toate aberatiile fantasmagorice ale TUTUROR fanaticilor de indiferent ce religie sau cult vor fi pur si simplu MATURATE si puse la coltul infamiei.

Asa cum nu toti crestini sint sau ajung in rai, la fel nici toti budisitii nu ajung in raiul lor. Asa cum sfintii crestini sint atit de rari in comparatie cu milioanele de crestini care au existat dealungul timpului, la fel se petrece si la buddisti, la hindusi, la yoghini, la evrei etc. Asta pentru ca una se zice si alta se face, una cred ei despre ei si invatatura lor si altul este rezultatul actiunilor lor si a crezurilor lor. Multi chemati, putini veniti (alesi).

Apropos, ai studiat aparitiile mariale de la Fatima, Lourdes, Medjugorie, Aktica etc ? S-au facut acolo o serie de profetii de catre Fecioara Maria. Unii rauvoitori sau ingusti la suflet au catalogat aceste aparatii ca fiind inventii, insa cum de s-au confirmat mai apoi aceste profetii ? Cine sunt acestia sa judece si sa aprobe sau sa respinga un mesaj divin, o aparitie divina a Mariei sau a ingerilor ?

janklo a scris:Dacă mă refeream la cultul/secta numită Satanism specificam asta. Dar eu mă refeream la adevăratele intenţii ale celor ce administrează crestinortodox.ro.
Presupunind ca intentiile celor ce administreaza acel forum ar fi malefice, ele nu pot fi satanice in totalitate intrucit ei vorbesc si de Dumnezeu, de credinta in Dumnezeu, de Iisus, de sfintii crestini si de exemplul pe care il dau ei oamenilor etc. In cazul in care nu ti-ai dat seama tactica necuratului care si-a infiltrat acolitii in rindul bisericii si al diferitelor culte si religii fac un melanj intre adevar si minciuna, intre spiritual si antispiritual, intre sfaturi bune si divine si sfaturi rele si necurate. Aici intervine discernamintul spiritual al fiecarui om care poate si chiar e obligat sa trieze griul de neghina, adevarul de fals etc. Din pacate acest discernamint cam liseste aproape cu desavirsire la multi asa zisi credinciosi intrucit ei l-au inlocuit cu memorarea unor idei si a unor clisee, sau cum am spune pe romaneste sint inchistati si incastrati mental pe anumite idei fixe, sau asa zise "dogme" (de unde si expreia dogmatici = incuiati la minte) ce le-au memorat mai bine sau mai putin bine de la altii pe care i-au considerat a fi un bun exemplu pentru ei. Indocrinati ar fi cuvintul potrivit pentru ei, sau habotnici, sau incuiati mental si sufleteste. Acest lucru se petrece cind omul este preponderent mental si aproape "mort" dpdv sufletesc. El judeca totul prin perspectiva dogmi lui, ca si cum suprapune un sablon peste tot ce intilneste si in felul asta el catalogheaza si judeca totul ca fiind bun sau rau. Un suflet viu, treaz te pune in legatura cu Adevarul lui Dumnezeu ce iti este inlesnit de gasirea Imparatiei Cerurilor din fiecare dintre noi. Sufletul este poarta catre aceasta Imparatie, dar omul habotnic si incastrat mental (dgmatic) incerca sa gaseaca aceasta Imparatie cu ajutorul mintii si nu a inimii sale si a sufletului sau. Mintea cintareste si judeca, sufletul percepe si constientizeaza realitatea interioara si cea inconjuratoare. Nu putem vedea si simti ce este in sufletul altuia pina nu vedem si simtim ce e in sufletul nostru, iar asta e o regula de bun simt. Cum putem intelege ce vede altul cind noi sintem inca orbi (spiritual) ?

janklo a scris:Pe forumul respectiv mai există un subiect de 20 pagini despre Michael Jackson să fie propus sfînt şi trecut în calendar. La secţia de articole au o povestire frumuşică despre obiceiurile triburilor păgîne din Urali sau Siberia, şi mai au şi o secţie ca un fel de hi5.com
De ce te supara ca Dumnezeu face in asa fel incit sa fie dati de gol unii sau altii, inclusiv astfel de pseudo forumuri religioase sau spirituale ? Very Happy Nu a spus Iisus sa privesti tot si sa iei doar ce e bun ? Vrei ca viata sa decurga ca o anosta si banala scurgere intr-un singur sens si sa aibe o singura culoare ? Daca vrei o astfel de viata cauti un astfel de grup sau forum unde nu se vorbeste decit in culorile preferate de tine si in felul asta esti un "fericit". Nu am studiat acel forum asa ca te intreb pe tine: au ei acolo si ceva rubrici in care ii demasca pe iluminatii si elitistii lumii care vor sa instaureze NOM ? Daca da, cum iti explici ca "cei rai" de acolo fac un lucru pe care si cei de aici il fac ? Poti sa-i servesti si lui Dumnezeu si lui mamona in acelasi timp ? Ajungem la concluzia logica ca exista si nuante de grii si nu numai alb sau negru ? Wink

Cu M Jackson si cu alti artisti ca el exista o poveste trista ce nu am timp s-o dezvolt. Pe scurt, elita mondiala a pregatit o serie de "artisti" care sa fie niste simboluri pentru fani si in felul asta sa manipuleze mintile si comportamentul milioanelor de fani prin intremediul acestor "artisi papusi" si evident, sa si faca bani prin intermediul lor. Unii dintre acesti artisti nu au mai vrut sa faca jocul elitei si s-au revoltat, dar eu fost "reeducati" sau ucisi dupa caz. Exista chiar un clip (care neintimplator a fost scos de pe youtube - clipul se numea Illuminati L-au Ucis Pe Michael Jackson) in care se vorbeste pe scurt de uciderea lui Michael de catre iluminati, dar asta nu il transforma pe el intr-un sfint.

O zi buna. I love you

tutenes

tutenes

Eu scriu acum aici de pe pozitia ideii ca "Nu exista religie superioara Adevarului", acel Adevar despre care Iisus ne spune ca ne elibereaza cind il vom cunoaste si il vom asimila in propria noastra fiinta si constiinta.
Nu conteaza cine esti tu sau eu si ce pretindem in sinea noastra ca suntem, ci cit de adevarate, logice si de bun simt sunt ideile pe care le expunem.
Nu inteleg de ce nu vrei sa spui din ce postura dialoghezi cu mine .
Ce religie ai ?
ti-e rusine cu ea ?
nu crezi in ea ?
care e motivul ?
Nu poti sa iti asumi raspunderea pentru ce ai ales sa fii ?
Eu unul nu am ezitat sa imi spun religia si convingerea !
Nu iti voi mai raspunde decat daca imi vei raspunde la aceasta intrebare !
Consider ca asa e corect si onest !

VoceaNu inteleg de ce nu vrei sa spui din ce postura dialoghezi cu mine .
Ti-am spus, pozitia unui om ce pentru care adevarul e mai presus de orice religie sau cale spirituala. Tu m-ai putea cataloga drept ecumenist dar ai face o mare greseala, insa e dreptul tau sa judeci si critici pe altii dupa propriul tau sablon.

Ce religie ai ?
Sunt boteazat crestin ortodox, dar repet ca nu asta conteaza, ci ceea ce iese din gura noastra si din sufletul si mintea noastra. Vrei sa ma cataloghezi dupa niste sabloane pe care deja tu sau altii le-ati pus pe unii oameni ? Iti vorbesc limbajul omului de bun simt si inteligent. Ca sa nu te doara capul in dialog cu mine folosesc in special Biblia ca suport in acest dialog.

ti-e rusine cu ea ?
Daca as gindi ca tine as spune ca sint cine stie ce credincios al nu stiu carei ramuri spirituale sau religioase, dar iti repet ca in fapt Adevarul e "religia" mea si nu mie rusine de ea/el. Cu toate acestea daca esti atent folosesc in mod special Biblia ca si referinta si ca argumentatie si pasaje doveditoare ale spuselor si idelor mele.

nu crezi in ea ?
care e motivul ?
Adevarul este cel in care CRED, iar Dumnezeu imi este tel si ideal. Iisus este exemplul cel mai de seama din viata mea spirituala, dar Adevarul a fost expus nu numai de catre El. Asa cum Dumnezeu este inteles de fiecare cum vrea sau cum poate el, la fel cu totii vedem si intelegem la Iisus ce vrem si putem noi sa ducem cu mintea si cu constiinta noastra. Iti spun asta ca sa nu mai discutam pe tema "ce fel de Iisus vezi si accepti tu". Cel mai mult la Iisus imi place modul in care prezinta Adevasrul si cum le vorbeste la farisei, carturari si saduchei. Cu toate acestea nu folosesc termenii pe care ii folosea El: "prosti, vipere, napirci, fii ghenei" etc si nu ridic "parul sa dau in ei in Templu sau in Biserica". Imi plac pildele Lui si mai ales extrag multe din intelepciunea Sa si a pildelor Sale. Il vad ca fiind conducatorul si coordonatorul evenimentelor apocaliptice ce vor urma in curind, de fapt ce au inceput deja sa se desfasoare. Sint forte convins ca alaturi de El nu au venit numai Maslinii ci si alti sfinti, ingeri si martiri ai poporului roman si ai umanitatii.

Nu poti sa iti asumi raspunderea pentru ce ai ales sa fii ?
Eu unul nu am ezitat sa imi spun religia si convingerea !
Nu e vorba de asumarea mea, ci de modul penibil si adeseori ABJECT in care fanaticii si habotnicii inteleg sa te catalogheze, adica dupa o asa zisa forma si nu dupa continutul pe care il exprimi.
Nu ti-a cerut nimeni sa-ti declari religia sau crezul caci pentru mine nu asta conteaza, aceasta forma exterioara, ci ceea ce e in sufletul, mintea si inima ta. Cu alte cuvinte esti un robot vorbitor ce enunta o serie de dogme mai mult sau mai putin fade si sterile, sau esti o fiinta ginditoare si mai ales simtitoare cu sufletul si inima ? Cu roboti nu mai am de ce sa discut, caci se stie dinainte la ce "discurs" vor avea ei.

Nu iti voi mai raspunde decat daca imi vei raspunde la aceasta intrebare !
Consider ca asa e corect si onest !
Este problema ta. Daca iti spuneam ca sint ateu sau securist special venit aici sa trag cu "urechea" la ce se mai spune si cine spune impotriva sistemului mai vorbeai cu mine ? Mai bine a-ti privi lucid in jurul vostru si veti vedea ca exista multi infiltrati pe linga "luptatorii luminii", asa cum sint infiltrati si in rindul bisericilor si ai altor culte si grupuri cu preocupari spirituale, care constituie in opinia lor, dusmanii lor, caci oricine e cu Dumnezeu, este in mod automat si dusmanul elitei si acolitilor lor. Ei nu fac valuri, ci sa baga pe sub pielea ta, te lingisesc si te trag de limba. Hazliu este ca unii dupa acest "discrus" al meu vor crede ca sunt asa ceva. Shocked Dincolo de asta, cine are ochi de vazut sa vada, cine are urechi de auzit sa auda !

Io 16.12 Mai am sa va spun multe lucruri, dar acum nu le puteti purta.
13 Când va veni Mângâietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca în tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare.
14 El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi.

2Io 1.12 As avea sa va spun multe lucruri; dar nu voiesc sa vi le scriu pe hârtie si cu cerneala; ci nadajduiesc sa vin la voi si sa va vorbesc gura catre gura, pentru ca bucuria noastra sa fie deplina.

Mt 11.2 Ioan a auzit din temnita despre lucrarile lui Hristos
3 si a trimis sa-L întrebe prin ucenicii sai: „Tu esti Acela care are sa vina sau sa asteptam pe altul?”
4 Drept raspuns, Isus le-a zis: „Duceti-va de spuneti lui Ioan ce auziti si ce vedeti:
5 orbii îsi capata vederea, schiopii umbla, leprosii sunt curatati, surzii aud, mortii învie si saracilor li se propovaduieste Evanghelia.
6 Ferice de acela pentru care Eu nu voi fi un prilej de poticnire.”
7 Pe când se duceau ei, Isus a început sa vorbeasca noroadelor despre Ioan: „Ce ati iesit sa vedeti în pustiu? O trestie clatinata de vânt?
8 Daca nu, atunci ce ati iesit sa vedeti? Un om îmbracat în haine moi? Iata ca cei ce poarta haine moi sunt în casele împaratilor.
9 Atunci ce ati iesit sa vedeti? Un proroc? Da, va spun, si mai mult decât un proroc;
10 caci el este acela despre care s-a scris: „Iata, trimit înaintea fetei Tale pe solul Meu care Îti va pregati calea înaintea Ta.”
11 Adevarat va spun ca, dintre cei nascuti din femei, nu s-a sculat niciunul mai mare decât Ioan Botezatorul. Totusi, cel mai mic în Împaratia cerurilor este mai mare decât el.
12 Din zilele lui Ioan Botezatorul pâna acum, Împaratia cerurilor se ia cu navala, si cei ce dau navala pun mâna pe ea.
13 Caci pâna la Ioan au prorocit toti Prorocii si Legea.
14 Si, daca vreti sa întelegeti, el este Ilie care trebuia sa vina.
15 Cine are urechi de auzit sa auda.

Io 14.12 Adevarat, adevarat va spun ca cine crede în Mine va face si el lucrarile
pe care le fac Eu; ba înca va face altele si mai mari decât acestea, pentru ca Eu Ma duc la Tatal;
13 si orice veti cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatal sa fie proslavit în Fiul.
14 Daca veti cere ceva în Numele Meu, voi face.
15 Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele.
16 Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mângâietor, care sa ramâna cu voi în veac;
17 si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Îl cunoasteti, caci ramâne cu voi si va fi în voi.
18 Nu va voi lasa orfani, Ma voi întoarce la voi.


O zi buna. I love you

tutenes

tutenes

@ Vocea
Ei,vezi ca n-a fost greu ?
Am inteles pozitia ta si-e cea a unui ortodox care nu este convins de adevarurile ortodoxiei !
Problema e ca ai inteles gresit ca nu as fi vorbit cu tine,as fi vorbit dar mi se pare corect ca sa stiu pe ce pozitie te situezi,de vreme ce eu mi-am declinat credinta !
Eu scriu acum aici de pe pozitia ideii ca "Nu exista religie superioara Adevarului", acel Adevar despre care Iisus ne spune ca ne elibereaza cind il vom cunoaste si il vom asimila in propria noastra fiinta si constiinta.
Perfect de acord cu tine in aceasta privinta,ortodoxia nu a spus niciodata ca este mai presus de Domnul Iisus care e Calea,Adevarul si viata !
Cei care cred altceva nu au habar despre Ortodoxie !
Am citit articolul si nu mi se pare ca ai dreptate. Mai mult, articolul aduce un omagiu Fecioarei Maria si o prezentare indrazneata. Ba mai mult, o pune la rang de cinste intre sfintele romanilor. Neintimplator se spune si se stie ca ea este protectoarea poporului roman. La fel de neintimplator ea a fost aleasa sa fie acel spirit intrupat in femeia Maria care sa nasca pe Dumnezeu Mintuitorul in persoana lui Iisus. De altfel dintr-un intreg articol tu te legi doar de un mic pasaj care nu concide cu "ideile fixe" pe care tu le impartasesti in prezent. Ce anume te face sa nu vezi griul ci doar o mica neghina ?"
Aici te contrazic,adevar in proportie de 99% nu exista!
Adevarul contaminat cu minciuna pur si simplu nu mai e adevar !
Sau cum spunea Sf. Marcu al Efesului:
Intre adevar si minciuna nu mai e nimic la mijloc !
Sau daca vrei o interpretare mai profana despre adevar iata ce zicea Eminescu :
Cel mai mare păcat al oamenilor
e frica, spaima de-a privi în faţă ş-a
recunoaşte adevărul. El e crud, acest
adevăr, dar numai el foloseşte.
Cert este ca Adevarul nu s-a inventat odata cu asa zisa "prima venire a lui Iisus", ci a existat din todeauna, inca de la Inceputul Creatiei, iar acest adevar chiar daca a fost mai mult sau mai putin deformat in unele culte sau religii El exista in mod implicit.

Intr-adevar,nu s-a inventat Adevarul odata cu prima venire a lui Iisus,fiindca Adevarul e chiar Domnul Iisus !!!
Si acest Adevar "exista" inainte de creatie,daca pot sa spun asa fiindca Dumnezeu este etern;oricul Dumnezeu nu e conditionat de factorul timp,"conditia" dumnezeirii este atemporalitatea !
Deci adevarul nu a fost detinut inainte de venirea lui Iisus;ce-i drept,franturi de revelatie divina au existat in unele religii sau la sofisti,fapt ilustrat si in Faptele Apostolilor cand Sf. Pavel vorbeste atenienilor in areopag despre "Dumnezeul necunoscut" si despre faptul ca "in el suntem" dupa cum spuneau si poetii greci .
Alt exemplu este urmatorul-in unele biserici este pictat in exteriorul lor filosoful Platon;in exterior deoarece in opera lui se intrevad franturi de revelatie primordiala,dar doar franturi-nu Adevarul !
Apropos, de ce nu ai comentat acele articole defaimatoare ale evreilor, musulmanilor care zici tu ca denigreaza ortodoxia si te legi de un fir de par din articolul care prea slaveste nasterea Maicii Domnului ?

Helloooo!
Eu am vorbit de postari ale evreilor si musulmanilor,nu de articole!
Iar postarile nu mai pot sa le combat fiindca mi-au luat dreptul cei de pe crestinortodox.ro !!!
Inca o data afirm ca adevarul trebuie spus fara a se face concesii-ce inseamna la tine fir de par din articolul despre Maica Domnului ?
Ai auzit vreodata de politica pasilor marunti ?
Bineanteles ca cei de acolo daca afirma sus si tare ceva strigator la cer socheaza si isi pierd toti "clientii"!
Si mie nu mi se pare "un fir de par" faptul ca Maica Domnului e considerata divinitate-e panteism curat - paganism !
De unde stii tu ca cei care au scris acele articole sunt cu adevarat evrei sau musulmani, budisti sau hindusi etc ?

Inca o data trebuie facuta distinctia dintre poastari pe forum si articole !
Orice religie contine intr-o forma sau alta Adevarul lui Dumnezeu. Ai cautat si ai gasit Adevarul ce exista in alte religii, sau tu cauti doar ce se potriveste la ei cu ceea ce e in "convingerea si practica" ta crestina numind aceasta convingere a ta drept "adevar" ? Daca ai fi avut parte de acest Adevar nu ar fi trebuit sa fi eliberat, sa te elibereze (sint curios de ce crezi tu personal ca te-ar elibera Adevarul de care vorbeste Iisus) de ceva anume. Pe de alta parte, noi stim ca pomul se cunoaste dupa roade si omul dupa fapte, iar pilda maslinului neroditor si pilda talantilor ne arata ca doar unii asa zisi "practicanti" dau "rod" si isi inmultesc talantul.

Draga voce, eu am gasit Adevarul in ortodoxie si pot sa-ti spun ca cel care cauta adevarul dupa ce l-a gasit,acela cauta minciuna!
Si intr-adevar,nuante de gri exista in viata cotidiana dar nu in materie de Adevar .
Domnul nostru Iisus Hristos e cat se poate de transant in aceasta chestiune: "Cine nu e cu mine e impotriva mea !";"cine nu aduna cu mine risipeste";"nimeni nu poate sluji la doi domni";nu puteti sluji si lui Dumnezeu si lui mamona " !
Nu e vorba de asumarea mea, ci de modul penibil si adeseori ABJECT in care fanaticii si habotnicii inteleg sa te catalogheze, adica dupa o asa zisa forma si nu dupa continutul pe care il exprimi. [quote]
Ai auzit vreodata "Fericiti veti fi cand vor rosti tot cuvantul rau impotriva voastra !"?
Cu alte cuvinte esti un robot vorbitor ce enunta o serie de dogme mai mult sau mai putin fade si sterile, sau esti o fiinta ginditoare si mai ales simtitoare cu sufletul si inima ? Cu roboti nu mai am de ce sa discut, caci se stie dinainte la ce "discurs" vor avea ei.
Pot sa stiu de ce la tine cuvantul "dogma"are o conotatie peiorativa ?

12Hula la adresa Maicii Domnului pe crestinortodox.ro Empty dogma - dogmatic Dum Sept 27, 2009 2:44 am

VoceaPot sa stiu de ce la tine cuvantul "dogma"are o conotatie peiorativa ?
Incep cu sfirsitul.

definiții pentru dogmă

DÓGMĂ, dogme, s.f. 1. Învățătură, teză etc. fundamentală a unei religii, obligatorie pentru adepții ei, care nu poate fi supusă criticii și nu admite obiecții. 2. Teză, doctrină politică, științifică etc. considerată imuabilă și impusă ca adevăr incontestabil. – Din fr. dogme, lat. dogma. Sursa: DEX '98

DÓGM//Ă ~e f. 1) Principiu de bază al unei filozofii sau religii care este obligatoriu pentru adepții ei și contra căruia nu se admit obiecții. 2) fig. Teză considerată imuabilă și acceptată fără rezervă în orice condiții. /<fr. dogme, lat. dogma Sursa: NODEX

DÓGMĂ s.f. 1. Principiu fundamental al unei doctrine religioase, obligatoriu pentru toți adepții ei, asupra căruia nu este îngăduit să se discute. 2. Teză, doctrină politică, științifică etc. considerată imuabilă, acceptată în mod necritic și aplicată rigid, fără a ține seamă de condițiile concrete. [< lat., gr. dogma, cf. fr. dogme] Sursa: DN

DÓGMĂ s. f. 1. învățătură, teză fundamentală a unei religii, obligatorie pentru toți adepții ei, care nu poate fi supusă criticii. 2. teză considerată ca imuabilă, care trebuie acceptată necritic și aplicată rigid, fără a ține seamă de condițiile concrete. (< fr. dogme, lat., gr. dogma) Sursa: MDN

definiții pentru dogmatic

DOGMÁTIC, -Ă, dogmatici, -ce, adj., subst. 1. Adj. Care ține de dogme, privitor la dogme; care se sprijină pe dogme. 2. S.f. Parte a teologiei care cuprinde expunerea sistematică a dogmelor unei religii; tratat asupra dogmelor religioase. 3. S.m. și f. Persoană care susține și aplică dogmatismul; dogmatist. – Din fr. dogmatique, lat. dogmaticus. Sursa: DEX '98

DOGMÁTIC adj., s. 1. adj. mecanic, rigid, schematic, simplist. (Atitudine ~; o interpretare ~.) 2. s. dogmatist.

DOGMÁTI//C1 ~că (~ci, ~ce) 1) Care ține de dogme; propriu dogmelor. Teologie ~că. Raționament ~. 2) Care respectă fară discernământ dogmele; cu atitudine lipsită de discernământ față de dogme.

DOGMÁTIC, -Ă adj. 1. Referitor la dogmele unei religii, (cu caracter) de dogmă. 2. Care respectă cu strictețe dogmele. ♦️ Mărginit, închistat în dogme. ♦️ Necreator.

DOGMÁTIC, -Ă I. adj. 1. referitor la dogme; cu caracter de dogmă. 2. care respectă cu strictețe dogmele, respingând principiul verificării critice al gândirii creatoare. ♢ mărginit, închistat

13Hula la adresa Maicii Domnului pe crestinortodox.ro Empty pozitia misionarului :) Dum Sept 27, 2009 5:09 am

VoceaAm inteles pozitia ta si-e cea a unui ortodox care nu este convins de adevarurile ortodoxiei !
Nu ai inteles dar tot e bine ca ai facut exacat ce am spus mai sus: ai incadrat in niste sabloane tipologice ce am spus eu si ti s-a parut ca acest sablon se potriveste mai bine. Smile Oricum tot e bine si asa, intrucit inainte cind eram ateu si faceam misto de ce se scria in Biblie sau in biblia hazlie acum citesc cu mare placere in special spusele lui Iisus, dar nu numai ale Lui. Avantajul meu a fost ca nu am venit la credinta "patat" de tot felul de dogme si am putut analiza cu mintea unui inginer ceea ce ofera unii si altii si am ales Adevarul. Stiu ca e greu sa intelegi cam ce inseamna asta, "sa alegi Adevarul", sa iubesti Adevarul (cum il iubesc eu) dar cam atit pot spune acum.

Problema e ca ai inteles gresit ca nu as fi vorbit cu tine,as fi vorbit dar mi se pare corect ca sa stiu pe ce pozitie te situezi,de vreme ce eu mi-am declinat credinta !
Cred ca va trebui sa trecem de nivelul de gradinita si naivitatea specifica ei in care credem ca daca noi spunem in mod onest cine sau ce sintem si celalalt va face la fel. In mod fericit eu nu sint dusmanul, dar puteai il intilni si el nu ar fi fost asa de sincer cu tine si cel mai probabil ti-ar fi raspuns ce ti-ar di placut tie sa auzi.

tutenes a scris:
vocea a scris:Eu scriu acum aici de pe pozitia ideii ca "Nu exista religie superioara Adevarului", acel Adevar despre care Iisus ne spune ca ne elibereaza cind il vom cunoaste si il vom asimila in propria noastra fiinta si constiinta.

Perfect de acord cu tine in aceasta privinta,ortodoxia nu a spus niciodata ca este mai presus de Domnul Iisus care e Calea,Adevarul si viata !
Cei care cred altceva nu au habar despre Ortodoxie !
Presupinind ca tu esti un expert in ortodoxie si alti nu ar avea habar de ea pentru ca nu au studiat-o atent, la fel nici tu nu ai habar de zeci de alte religii si cai spirituale ce ar putea avea doctrine si "dogme" pe care tu nu ai avea capacitatea mentala si nivelul de constiinta sa le poti intelege, accepta si urma, sau altfel spus nu ai avea habar de ele. Asa cum spunea si Iisus: "nu smintiti pe altii cu Adevarul". Pentru unii asemenea "dogme" de care tu nu ai habar ar putea sa te "sminteasca". Pina si a discuta despre aceasta idee de "a sminti cu Adevarul" este de-a dreptul socanta pentru unii. Spune tu, cum ar putea Adevarul sa sminteasca?! Shocked Daca tu nu ai un raspuns incerc eu unul firav: pentru ca mintea umana este incuiata in idei fixe si sabloane mentale cu adevaruri mai mici sau mai simple, iar daca le expui acestor oameni un Adevar mare, pur si simplu el - adevarul - nu poate incapea in mintea lor ingusta si asta duce la SMINTEALA !

Aici te contrazic,adevar in proportie de 99% nu exista!
Adevarul contaminat cu minciuna pur si simplu nu mai e adevar !
Aici nu e vorba precum in cazul apei si a vinului in care daca le amesteci se formeaza un melanj, aka sprit. Adevarul oricit l-ai amesteca cu minciuna nu isi pierde esenta si nu se combina cu minciuna. Ce spui tu e ca si cum ai spune ca intr-un sac cu griu pui jumate griu jumate nisip si daca dai la gaini sa manince din el aceste gaini ar minca si nisipul si griul. Fa incercarea asta si vei vedea ca ele vor minca numai griul, chiar daca gindesc ca niste gaini si nu ca niste oameni. La fel face si o fiinta cu discernamint cind va "minca" din informatiile jumate adevarate jumate false ale cuiva. El va selecta doar adevarul si va da la o parte falsul. Dar pentru asta iti trebuie antrenamentul mintii si al capacitatii sufletului de a se conecta la Adevarul Suprem existent in fiinta sa in "interiorul" Imparatiei Cerurilor din el. Practic aceasta capacitate de a te conecta la sursa infinita Suprema din tine poti manifesta un discernamint desavirsit. Asta ca o prezentare asa zis "tehnica" a discernamintului spiritual. In ziua de azi nu prea mai gasesti saci umpluti numai cu griu, asa ca decit sa mori de foame, mai bine triezi ce gasesti in sacii pe care ii ai la dispozitie si aplici metodele practice de trezire a sufletului si discernamintul specifice religiei tale pentru a deveni si mai eficient in trierea ta.

Sau cum spunea Sf. Marcu al Efesului:
Intre adevar si minciuna nu mai e nimic la mijloc !
Nu prea ascultati de intelepciunea lui Isus si va tot aplecati asupra unora si altora, evident, zici tu niste sfinti. Dar ce inseamna acesti sfinti pe linga Iisus ? El ne spune:

Mt 13.24 Isus le-a pus înainte o alta pilda si le-a zis: „Împaratia cerurilor se aseamana cu un om care a semanat o samânta buna în tarina lui.
25 Dar, pe când dormeau oamenii, a venit vrajmasul lui, a semanat neghina între grâu si a plecat.
26 Când au rasarit firele de grâu si au facut rod, a iesit la iveala si neghina.
27 Robii stapânului casei au venit si i-au zis: „Doamne, n-ai semanat samânta buna în tarina ta? De unde are, dar, neghina?”
28 El le-a raspuns: „Un vrajmas a facut lucrul acesta.” Si robii i-au zis: „Vrei, dar, sa mergem s-o smulgem?”
29 „Nu”, le-a zis el, „ca nu cumva, smulgând neghina, sa smulgeti si grâul împreuna cu ea.
30 Lasati-le sa creasca amândoua împreuna pâna la seceris; si, la vremea secerisului, voi spune seceratorilor: „Smulgeti întâi neghina si legati-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeti-l în grânarul meu.”


Intr-adevar,nu s-a inventat Adevarul odata cu prima venire a lui Iisus,fiindca Adevarul e chiar Domnul Iisus !!!
Si acest Adevar "exista" inainte de creatie,daca pot sa spun asa fiindca Dumnezeu este etern;oricul Dumnezeu nu e conditionat de factorul timp,"conditia" dumnezeirii este atemporalitatea !
Doar un nebun sau un fanatic ar spune ca nu exista Dumnezeu inainte de manifestarea Creatiei, sau ca nu exista Adevar, adica Dumnezeu, in intreaga Sa Creatie, adevar integrat in nu conteaza ce manifestare a Sa, inclusiv in religile si caile spirituale anterioare.

Deci adevarul nu a fost detinut inainte de venirea lui Iisus;ce-i drept,franturi de revelatie divina au existat in unele religii sau la sofisti,fapt ilustrat si in Faptele Apostolilor cand Sf. Pavel vorbeste atenienilor in areopag despre "Dumnezeul necunoscut" si despre faptul ca "in el suntem" dupa cum spuneau si poetii greci .
Adevarul a existat INTODEUNA PUR si CURAT, doar prostia si ignoranta oamenilor si orbirea lor spirituala i-a impiedicat sa-l vada, motiv pentru care Dumnezeu a trimis pe pamint sfintii si Copii Lui si a venit mai apoi si El pe de-a intregul prin persoana lui Iisus, sa faca mai accesibil acest Adevar oamenilor prin invataturile specifice acelor vremuri si acelor religii si zone geografice. Asta ca sa-l poate vedea si orbul si prostul si cel rau si cel neputincios etc. Dar nu asta e scopul pentru care scriem noi aici pe un forum care se ocupa de demascarea elitei si NOM a lor, nu-i asa ? Razz

A crede ca e adevarat numai ce e scris in Biblie si ce nu e scris sau detaliat acolo nu exista sau nu e adevarat, e o mare mare copilarie. Cum ar putea intra Infinitul (Adevar = Dumnezeu = Infinit) in nu conteaza ce text limitat la N pagini ?

Alt exemplu este urmatorul-in unele biserici este pictat in exteriorul lor filosoful Platon;in exterior deoarece in opera lui se intrevad franturi de revelatie primordiala,dar doar franturi-nu Adevarul !
Daca pictorii sau preotii respectivi ar fi cunoscut ei ce stia Iisus ar fi pictat probabil si zei sau alte fiinte divine sau filozofi si intelepti din Orient, sau chiar si extraterestri, dar nu-i asa, ce nu cunosti nu exista ?! Smile Si Iisus a prezentat doar frinturi de Adevar caci nu poti prezenta Infinitul nici daca l-ai cunoaste pe de-a intregul. Nu exista nici spatiul nici timpul infinit necesar expunerii lui si nici cine sa-l poata cuprinde.

Eu am vorbit de postari ale evreilor si musulmanilor,nu de articole!
Iar postarile nu mai pot sa le combat fiindca mi-au luat dreptul cei de pe crestinortodox.ro !!!
Posturi, articole .... nu conteaza termenul, caci daca ne incurcam si la termeni asa de simpli ce facem cu altii mai complicati si mai filozofici ? Poti lua atitudine aici sau pe un alt forum spiritual care suporta un astfel de loc cu comentarii sau chiar dreptul la replica ce ti se refuza acolo unde zici tu. Ideea e sa iei atitudine, nu neaparat la ei acasa. Asa cum nu te apuci sa scrii impotriva sistemului pe site-uirle lor sau impotriva elitei pe site-urile ei, ci in locuri special amenajate pentru asta, la fel faceai si cu acei "evrei". Repet insa, de unde stii tu ca aia erau evrei ? Ce dovada concreta ai ?

Si mie nu mi se pare "un fir de par" faptul ca Maica Domnului e considerata divinitate-e panteism curat - paganism !
Problema ta. Adevarul e ca nu cunosti cine e cu adevarat Fecioara Maria si al carui spirit s-a intrupat in ea asa ca, degeaba faci referiri dezaprobatoare referitor la un asa zis panteism. Crezi ca daca Iisus s-a referit numai la Ioan Botezatorul ca fiind intruparea lui Ilie, numai Ilie a venit alaturi de El in acel moment deosebit de important al umanitatii ? De unde stii ca nu au venit si alti prooroci sau ingeri odata cu El in acea intrupare umana ? De unde stim noi cine a fost spiritul intrupat in Petru, sau in Maria Magdalena, sau in alt apostol ?

De unde stii tu ca cei care au scris acele postari sunt cu adevarat evrei sau musulmani, budisti sau hindusi etc ? Uite am schimbat fraza ca sa intelegi mai bine ce vreau. Acum poti sa raspunzi la ea ? Smile

Draga voce, eu am gasit Adevarul in ortodoxie si pot sa-ti spun ca cel care cauta adevarul dupa ce l-a gasit,acela cauta minciuna!
Ohhoo, ce naivitate. Hai sa demonstram logic daca ai dreptate sau nu:

- daca ti-ai trezit si amplifica mirosul si simti sublima mireasma de trandafir in gradina ta, nu poti oare sa identici si alti trandafiri in gradina altuia ? Este evident ca in gradina ta nu sint toate soiurile de trandafiri si ar fi o prostie imensa sa spui ca detii toate soiurile, mai ales cind altcineva iti spune ca la el in gradina exista un soi de trandafir care arata si miroase altfel decit al tau, dar tot trandafir este.

- daca ai gasit Adevarul, de ce nu esti ELIBERAT de ... ce oare ? Cumva de ignoranta, de prostie, de neputinta, de limitare, de ingustime etc ? Nici macar sfintii nu au gasit decit o mica parte din Adevar si cu toate acestea acest Adevar i-a transformat in niste sfinti, in niste lumini ale lui Dumnezeu pe Pamint. Iata ca tu si alte citeva milioane de ortodocsi nu ati atins acea stare de sfintenie, deci nu ati gasit (trait) cu adevarat Adevarul. Doar cochetati cu ideea si credeti ca ati gasit "ceva" ce nici voi nu stiti ce e si cum v-ar transforma daca a-ti "gusta" din el macar odata. Altfel spus va mintiti pe voi insiva si va dati binete unul altuia din grupul vostru crezind ca sinteti intr-un fel de grup de elita, un grup de alesi, un grup privilegiat, insa de fapt sinteti o multime de "orbi" ce discutati in mod intolerant despre unicitatea culorilor din ograda voastra si lipsa de culoare dn gradina altora. Apostolii lui Iisus au inceput sa propovaduiasca invatatura lui Iisus dupa ce Adevarul i-a atins, dupa ce "focul" Adevarului i-a aprins si pe ei si ei au devenit o mica luminare ce lumina in intunericul ignorantei din acele vremuri. Si cu toate acestea ei nu erau lumima, ci doar o intermediau. Acesti apostoli au fost cunoscuti peste vreme, in istorie, ca niste sfinti tocmai datorita Lumninii care le-a fost intermediata de Adevarul ce l-au gasit, spre deosebire de milioane de crestini de ieri si de azi care nu au aceasta lumina, insa multi dintre ei se poarta de parca ei ar fi Lumina insasi. Intoleranta, habotnicism, fanatism, inchistare si alte astfel de "calitati" intilnesti la ei. Cum poti fi un intermediar al Adevarului Infinit daca mintea si sufletul tau este ingust, limitat sau inchis ? Crying or Very sad

- daca cineva ti-ar spune ca el a gasit aritmetica si ca aceasta este cea mai inalta pura, superioara si completa forma de matematica, tu care cunosti mai mult decit aritmetica, ce i-ai spune unui asemenea copil naiv si poate si indirjit "fanatic" al aritmeticii ? Aceasta situatie imi aminteste de filmele cu arte martiale in care un individ din cutare scoala dorea sa impuna superioritatea stilului sau de lupta asupra altor scoli si stiluri de lupta si pina la urma se dovedea ca nu stilul sau era cel mai bun si cu atit mai putin singurul capabil sa obtina victoria sau superioritate. Analogic vorbind, cam asa semanati voi astfel de "copii" care vreti sa va impuneti "stilul" si "adevarul" si "superioritatea" in fata altora, de cele mai multe ori folosind sigtagma: "maestrul meu kung fu este cel mai mare si mai tare asa ca si eu sint mai mare si mai tare decit toti cei de la celelalte scoli de kung fu". Cine mai poate fi lucid si privi cu umor si bun simt aceasta analogie, nu are cum sa nu surida in fara unui asemenea exemplu atit de real si de prezent si pe tarimul spiritual al religilor si a altor cai spirituale.

Intelege totusi cine poate din micile exemple oferite mai sus. Embarassed

Ai auzit vreodata "Fericiti veti fi cand vor rosti tot cuvantul rau impotriva voastra !"?
Da, dar aplicata tocmai la cei care il sustin, acest dicton este tocmai o dovada a intolerantei si ingustimii lor spirituale. Uite, tu ataci sau judeci pe niste "pagini" si ii faci in toate felurile, iar ei iti replica: "Fericiti veti fi cand vor rosti tot cuvantul rau impotriva voastra !" Ce mai spui atunci ? Question

O zi buna.

tutenes

tutenes

Draga voce,
In primul rand tin sa-ti spun ca sunt un pic intristat ca pui prea multa patima in conversatia aceasta si o iei mult prea personal !
Concret,am impresia ca mi te adresezi cu prea multa inversunare,aproape ca unui dusman ! Eu unul am incercat(din convingere de altfel) sa nu te atac pe tine ci sa emit judecati pe marginea comentariilor tale.
pozitia misionarului Smile
Credeam ca vulgaritatea nu te caracterizeaza,consider ca aceste cuvinte sunt total deplasate in cadrul acestei discutii !
Am inteles pozitia ta si-e cea a unui ortodox care nu este convins de adevarurile ortodoxiei !

Nu ai inteles dar tot e bine ca ai facut exacat ce am spus mai sus: ai incadrat in niste sabloane tipologice ce am spus eu si ti s-a parut ca acest sablon se potriveste mai bine. Oricum tot e bine si asa, intrucit inainte cind eram ateu si faceam misto de ce se scria in Biblie sau in biblia hazlie acum citesc cu mare placere in special spusele lui Iisus, dar nu numai ale Lui. Avantajul meu a fost ca nu am venit la credinta "patat" de tot felul de dogme si am putut analiza cu mintea unui inginer ceea ce ofera unii si altii si am ales Adevarul. Stiu ca e greu sa intelegi cam ce inseamna asta, "sa alegi Adevarul", sa iubesti Adevarul (cum il iubesc eu) dar cam atit pot spune acum.
Se cuvine sa fac cateva precizari-am inteles suficient de bine avand in vedere putinul dialog dintre noi,mi-am facut o imagine,care poate fi imbunatatita in timp pe masura ce dialogul va continua,daca va continua !
Nu te-am incadrat in nici un sablon,ci pur si simplu mi-am exprimat o parere , la care dealtfel nu renunt !
Imi dau seama foarte bine ca nu esti convins de adevarurile Ortodoxiei fiindca nu le sustii !
Stiam cum e definita dogma in dex,dar iata mai jos o definitie din dictionarul ortodox(apropo de pozitie-profana sau sacra):
Dogma: Adevarul si credinta de baza continute in Sfintele Scripturi sau in Traditia Bisericii, asa cum au fost ele formulate de catre Consiliile Ecumenice.
Cred ca va trebui sa trecem de nivelul de gradinita si naivitatea specifica ei in care credem ca daca noi spunem in mod onest cine sau ce sintem si celalalt va face la fel. In mod fericit eu nu sint dusmanul, dar puteai il intilni si el nu ar fi fost asa de sincer cu tine si cel mai probabil ti-ar fi raspuns ce ti-ar di placut tie sa auzi.
Multumesc pentru aprecieri,nivel de gradinita spui ?
Te rog lasa-ma sa procedez cum stiu eu.am motivele mele !
Si cred ca jignirile nu ajuta la nimic !
Presupinind ca tu esti un expert in ortodoxie si alti nu ar avea habar de ea pentru ca nu au studiat-o atent, la fel nici tu nu ai habar de zeci de alte religii si cai spirituale ce ar putea avea doctrine si "dogme" pe care tu nu ai avea capacitatea mentala si nivelul de constiinta sa le poti intelege, accepta si urma, sau altfel spus nu ai avea habar de ele. Asa cum spunea si Iisus: "nu smintiti pe altii cu Adevarul". Pentru unii asemenea "dogme" de care tu nu ai habar ar putea sa te "sminteasca". Pina si a discuta despre aceasta idee de "a sminti cu Adevarul" este de-a dreptul socanta pentru unii. Spune tu, cum ar putea Adevarul sa sminteasca?! Daca tu nu ai un raspuns incerc eu unul firav: pentru ca mintea umana este incuiata in idei fixe si sabloane mentale cu adevaruri mai mici sau mai simple, iar daca le expui acestor oameni un Adevar mare, pur si simplu el - adevarul - nu poate incapea in mintea lor ingusta si asta duce la SMINTEALA !
Trebuie sa spun ca nu sunt expert in ortodoxie - iar despre tot restul polologhiei prefer sa ascult de invataturile lui Iisus decat de alte "religii si cai spirituale"!
Pentru mine e o singura cale:Adevarul.Calea si Viata !
Daca tu nu vrei sa urmezi invataturile lui Iisus si si pe ale altor "cai spirituale" e problema ta !
Cat despre simnteala cu Adevarul te rog sa precizezi tot versetul si unde anume se gaseste !
Deocamdata atat am avut de spus !

Crestin Ortodox@vocea,
“Doar un nebun sau un fanatic ar spune ca nu exista Dumnezeu inainte de manifestarea Creatiei, sau ca nu exista Adevar, adica Dumnezeu, in intreaga Sa Creatie, adevar integrat in nu conteaza ce manifestare a Sa, inclusiv in religile si caile spirituale anterioare.”
Nu cred ca cineva contesta ca nu ar fi existat Dumnezeu inainte de manifestarea creatiei. Tocmai, Dumnezeu , care nu este dependent de timp si care este cauza universului, s-a revelat.
Deci, se poate contesta ideea ca Dumnezeu (creatorul) este totuna cu creatia (univers – natura). In mod constant, ceea ce Biblia numeste Dumnezeu , este ceva dinafara naturii, si separat de ea. Acest “ceva” pare-se ca nu poate fi cunoscut fara ca el sa se reveleze intr-un fel. Dumnezeu nu este imanent ci transcendent.
Poti spune ca oala este olarul si invers?
Biblia nu “ofera” spirite ale copacilor, vitei de aur, citit in stele, s.a., tocmai fiindca Dumnezeu este cauza universului si nu universul insusi. Datorita tendintei naturale a omului de a personifica natura, de multe ori s-a uitat cauza naturii si astfel s-a ajuns la credinte false (idoli). De exemplu, evreii ori si-au facut un vitel pe care sa-l venereze, ori au aderat la animalele altor popoare din jur (sigur ca nu doar evreii au adoptat credinte irationale, ci si alte popoare). Biblia insa, relateaza de fiecare data ca acea fiinta care este cauza intregului univers (Dumnezeu) i-a intors de la respectivele credinte irationale. Si cum ar fi putut sa o faca daca nu li s-ar fi revelat. De unde ar fi putut sti ei de existenta lui Dumnezeu , daca Dumnezeu nu li s-ar fi revelat?
In concluzie, nu orice religie sau cale spirituala se bazeaza pe adevar, frumusetea creatiei poate vorbi doar de maretia creatorului, dar nu ne poate deslusi natura si vointa Lui. Acestea ne pot fi revelate in momentul in care intelegem sa nu facem un idol din lumea materiala(lepadarea de sine).
“Presupinind ca tu esti un expert in ortodoxie si alti nu ar avea habar de ea pentru ca nu au studiat-o atent, la fel nici tu nu ai habar de zeci de alte religii si cai spirituale ce ar putea avea doctrine si "dogme" pe care tu nu ai avea capacitatea mentala si nivelul de constiinta sa le poti intelege,”
Imi miroase putin a doctrina teosofica... (orice religie, intr-o oarecare masura, este expresia vointei lui Dumnezeu si descopera o oarecare parte de adevar).
Dumnezeu ne-a creat perfect capabili de a trai adevarul si de a-l intelege. O data cu focalizarea noastra catre material, aceasta capacitate a scazut, astazi fiind aproape nula. Repet, nu pentru ca nu am fi capabili ci, pentru ca suntem preocupati de cu totul altceva, asa incat nu mai avem timp de adevar. Nu este vorba deci, de capacitate mentala si nici de nivelul de constiinta (astia sunt termeni la moda, specifici “noii spiritualitati”). Ar fi potrivit sa argumentezi, prin descrierea explicita a acelor doctrine si dogme ale altor religii care sunt in concordanta cu adevarul, adica cu Dumnezeu revelat. Pana una alta, Iisus este calea perfect adaptata omului, cale prin care acesta poate cunoaste adevarul fara sa se sminteasca. Este o cale simpla dar grea, caci pe om il mananca.... si vrea sa fie mai mult decat este, vrea sa fie el insusi dumnezeu. Nu se poate. Pur si simplu nu se poate. Poate el sa tot faca meditatii transcedentale, sa posteasca , sa vorbeasca cu “spiritele”, sa faca matanii peste matanii, sa caute in stele, sa pupe icoane, caci tot nu se va “transforma” in Dumnezeu. Dumnezeu este unul singur, desi se reveleaza in 3 ipostaze – Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Restul este creatie, iar creatiei Dumnezeu se revelaza – ingerilor, sfintilor, oamenilor.
Daca observam caracteristicile comune ale celor carora Dumnezeu li s-a revelat, am putea numi : credinta, dragostea si smerenia (modestia ), caracteristici pe care Domnul Iisus le-a avut cu prisosinta. Daca imi poti numi o alta religie care propovaduieste aceste caracteristici...

“Dar pentru asta iti trebuie antrenamentul mintii si al capacitatii sufletului de a se conecta la Adevarul Suprem existent in fiinta sa in "interiorul" Imparatiei Cerurilor din el. Practic aceasta capacitate de a te conecta la sursa infinita Suprema din tine poti manifesta un discernamint desavirsit. Asta ca o prezentare asa zis "tehnica" a discernamintului spiritual. In ziua de azi nu prea mai gasesti saci umpluti numai cu griu, asa ca decit sa mori de foame, mai bine triezi ce gasesti in sacii pe care ii ai la dispozitie si aplici metodele practice de trezire a sufletului si discernamintul specifice religiei tale pentru a deveni si mai eficient in trierea ta.”
Wow... Sigur ca vorbesti de saci care nu-s umpluti numai cu grau, caci tu insuti esti unul dintre ei si foarte multi dintre noi . Faci confuzie intre ascultare (a asculta pe semenul tau, a te pune in locul lui, caci si tu ai trait/traiesti starea lui, a nu-l judeca) si adevar. Metodele practice ale trezirii tale/ noastre sufletesti nu tin de religie (desi nu-ti place sa auzi asta, religia Ortodoxa este singura care pastreaza adevarul), ci de adevar, adevar care este Iisus. Iar dicernamantul – a vedea care este grau si care neghina – vine o data cu trairea in spiritul adevarului. Cand ai sa iubesti asa cum Iisus a facut-o, iti vei aminti ca fiecare om este creatia lui Dumnezeu si ca, chiar daca unul dintre oameni greseste, sa faci diferenta intre greseala si posibilitatea ca acel om sa se mantuiasca. O data ce intelegi asta, nu numai ca nu vei mai huli omul, ci vei putea trai adevarul – oferind omului care greseste mangaiere, dragoste, compasiune si exemplu. Nu de concepte avem nvoie , ci de traire! Nu trebuie sa pierzi zile si ani din viata ta vorbind despre conceptul adevar , ci sa traiesti adevarul. Trairea in sine este marturia adevarului. Caci ce este mai folositor sa primesti de la semenul tau si sa daruiesti semenului tau, decat roadele trairii in adevar? Semenul tau (si tu - vorbesc la general acum) nu are nevoie sa-i povestesti cat de fericit te face faptul ca urmezi adevarul – Iisus – ci are nevoie sa-i ARATI! Iisus a venit personal sa ne vindece. Si, daca noi urmam exemplul lui, venim faptic sa mangaiem, nu spunem doar – te mangai. Iisus s-a oferit lumii, nu s-a retras din lume. Iisus nu a facut meditatii transcedentale, ci a vindecat trupul si sufletul celor apasati. Iisus nu a spus ca nu mai vorbste cu budistul, cu prostituata si nici nu le-a spus sa dispara din fata lui ci, ascultandu-le (vezi ce am spus mai sus despre ascultare) durerea si intelegand cautarea lor sincera, i-a vindecat si le-a spus doar sa nu mai pacatuiasca ( sa nu se mai lase amagiti).
Domnul Iisus, chiar in revolta lui, nu a putut spune decat :” pui de naparci" – termen cu sens clar : idolatrilor - dar nu a lovit cu cuvinte grele precum prostie, habotnicie, nebun, idiot, ingamfat, etc. El a preferat puterea exemplului si ne-a lasat exemplul Lui. El ne-a vorbit simplu, pentru ca noi in structura noastra suntem simpli. Nu ne-a vorbit de doctrine , iluminare si evolutie spirituala. Ne-a vorbit de smerenie, dragoste, comuniune. Cumva ne-a spus: puteti si voi daca ma urmati pe Mine. Daca urmati alte cai, veti aluneca implicit in a va crede zei, ori asta nu este adevarat. Urmati simplitatea. Traiti simplitatea. Si astfel, cei de pe urma ( material, statutar in lumea asta) vor fi cei dintai.

Domnul fie cu noi toti!

16Hula la adresa Maicii Domnului pe crestinortodox.ro Empty continuare Dum Sept 27, 2009 11:10 pm

tutenes

tutenes

@ Vocea
Practic aceasta capacitate de a te conecta la sursa infinita Suprema din tine poti manifesta un discernamint desavirsit. Asta ca o prezentare asa zis "tehnica" a discernamintului spiritual. In ziua de azi nu prea mai gasesti saci umpluti numai cu griu, asa ca decit sa mori de foame, mai bine triezi ce gasesti in sacii pe care ii ai la dispozitie si aplici metodele practice de trezire a sufletului si discernamintul specifice religiei tale pentru a deveni si mai eficient in trierea ta.
Sursa infinita suprema din noi ?
Oamenii sunt finiti in ambele aspecte ale existentei-material si spiritual.
Nu ai citit in psalmi "l-ai asezat pe om un pic mai jos decat pe ingeri" ?
Aici se arata ca sufletul omului este asezat pe o treapta inferioara ingerilor !
Sf. Augustin vroia sa scrie o carte in care sa descrie cum il intelege pe Dumnezeu !
Stand si cugetand la modul cum o sa alcatuiasca acea carte ,a intalnit pe plaja un copil care punea intr-o groapa apa din mare . Intrebandu-l ce face acesta i-a raspuns ca vrea sa mute toata marea in acea groapa la care Sf. Augustin i-a raspuns ca asa ceva nu e posibil .
Copilul a replicat: Asa cum eu nu pot sa mut marea asa ii este cu neputinta mintii omenesti sa-l cuprinda pe Dumnezeu !
Cat privesrte discernamantul imi pun nadejdea in Domnul Iisus ca ma va ajuta .
Sau cum spunea Sf. Marcu al Efesului:
Intre adevar si minciuna nu mai e nimic la mijloc !Nu prea ascultati de intelepciunea lui Isus si va tot aplecati asupra unora si altora, evident, zici tu niste sfinti. Dar ce inseamna acesti sfinti pe linga Iisus ? El ne spune:

Mt 13.24 Isus le-a pus înainte o alta pilda si le-a zis: „Împaratia cerurilor se aseamana cu un om care a semanat o samânta buna în tarina lui.
25 Dar, pe când dormeau oamenii, a venit vrajmasul lui, a semanat neghina între grâu si a plecat.
26 Când au rasarit firele de grâu si au facut rod, a iesit la iveala si neghina.
27 Robii stapânului casei au venit si i-au zis: „Doamne, n-ai semanat samânta buna în tarina ta? De unde are, dar, neghina?”
28 El le-a raspuns: „Un vrajmas a facut lucrul acesta.” Si robii i-au zis: „Vrei, dar, sa mergem s-o smulgem?”
29 „Nu”, le-a zis el, „ca nu cumva, smulgând neghina, sa smulgeti si grâul împreuna cu ea.
30 Lasati-le sa creasca amândoua împreuna pâna la seceris; si, la vremea secerisului, voi spune seceratorilor: „Smulgeti întâi neghina si legati-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeti-l în grânarul meu.”
In primul rand tin sa precizez ca daca nu cinstesti sfintii nu te poti numi ortodox .
Sfintii sunt aceia care au ajuns la gradul acela foarte mare de discernamant(dreapta socotinta in intelepciunea populara) de iubire si sfintenie incat au ajuns cum spune Sf.Pavel sa nu mai traiasca ei,ci Hristos sa traiasca in ei, si-au indumnezeit fiinta lor .
In al doilea rand,nu cred ca ai fost atent la versetul 30,in care neghina este adunata in snopi si ARSA !!!
Si la versetul 28 in care se spune clar ca "UN VRAJMAS" a sadit neghina !!!
Vrei oare sa urmezi vrajmasului mai degraba decat Domnului Iisus ?
Dar de ce nu ai scris in continuare ce spune evanghelistul ?
Ucenicii ii cer Lui Iisus sa le lamureasca pilda cu tarina.
Iata ce le spune Domnul nostru :
Matei13,36-43
36. După aceea, lăsând mulţimile, a venit în casă, iar ucenicii Lui s-au apropiat de El, zicând: Lămureşte-ne nouă pilda cu neghina din ţarină.
37. El, răspunzând, le-a zis: Cel ce seamănă sămânţa cea bună este Fiul Omului.
38. Ţarina este lumea; sămânţa cea bună sunt fiii împărăţiei; iar neghina sunt fiii celui rău.
39. Duşmanul care a semănat-o este diavolul; secerişul este sfârşitul lumii, iar secerătorii sunt îngerii.
40. Şi, după cum se alege neghina şi se arde în foc, aşa va fi la sfârşitul veacului.
41. Trimite-va Fiul Omului pe îngerii Săi, vor culege din împărăţia Lui toate smintelile şi pe cei ce fac fărădelegea,
42. Şi-i vor arunca pe ei în cuptorul cu foc; acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.
43. Atunci cei drepţi vor străluci ca soarele în împărăţia Tatălui lor. Cel ce are urechi de auzit să audă.
Daca vrei sa ai parte cu neghina e alegerea ta !
Eu sper sa te intelepteasca Dumnezeu si sa te lumineze !
[/quote]Adevarul a existat INTODEUNA PUR si CURAT, doar prostia si ignoranta oamenilor si orbirea lor spirituala i-a impiedicat sa-l vada, motiv pentru care Dumnezeu a trimis pe pamint sfintii si Copii Lui si a venit mai apoi si El pe de-a intregul prin persoana lui Iisus, sa faca mai accesibil acest Adevar oamenilor prin invataturile specifice acelor vremuri si acelor religii si zone geografice. Asta ca sa-l poate vedea si orbul si prostul si cel rau si cel neputincios etc. Dar nu asta e scopul pentru care scriem noi aici pe un forum care se ocupa de demascarea elitei si NOM a lor, nu-i asa ?

Adevarul a existat si va exista intotdeauna ,asa e;problema e ca pana la Iisus nu li s-a aratat oamenilor calea de urmat.
Domnul Iisus a venit "la plinirea vremii", asta nu-ti spune nimic ?
Apoi prin insasi jertfa sa El a impacat pe creatia-oamenii cu Creatorul lor facand posibila mantuirea !
Cat despre scopul cu care scriem aici,daca rasfoiesti bine blogul saccsiv observi ca e un blog ortodox,forumul fiind al cititorilor blogului are aceeasi orientare-abordarea problemelor societatii si combaterea si demascarea NOM din perspectiva ortodoxa !
A crede ca e adevarat numai ce e scris in Biblie si ce nu e scris sau detaliat acolo nu exista sau nu e adevarat, e o mare mare copilarie. Cum ar putea intra Infinitul (Adevar = Dumnezeu = Infinit) in nu conteaza ce text limitat la N pagini ?

Dar cine a afirmat asa ceva ? Tu singur !
Cred ca nu cunosti spiritul ortodoxiei,aproape toti sfintii parinti erau si foarte culti si cititi !
Sfantul Vasile cel Mare chiar recomanda in Omilia pentru tineri studiul scrierilor profane,ale sofistilor cu recomandarea de a lua din ele doar ce e folositor !
Sau iti mai dau un exemplu : parintele Serafim Rose a fost cu tinerii la Romeo si Julieta !
Nu stiu de unde ai scos-o pe asta ca Adevarul incape in Sfanta Scriptura(Biblie);atitudinea corecta e ca aceasta ne ofera ce e necesar in vederea mantuirii !
Daca pictorii sau preotii respectivi ar fi cunoscut ei ce stia Iisus ar fi pictat probabil si zei sau alte fiinte divine sau filozofi si intelepti din Orient, sau chiar si extraterestri, dar nu-i asa, ce nu cunosti nu exista ?! Si Iisus a prezentat doar frinturi de Adevar caci nu poti prezenta Infinitul nici daca l-ai cunoaste pe de-a intregul. Nu exista nici spatiul nici timpul infinit necesar expunerii lui si nici cine sa-l poata cuprinde.

Referitor la asta,e elocvent exemplul de mai devreme cu Sf. Augustin !
Mintea umana limitata nu poate sa-l cunoasca pe Dumnezeu infinit asa cum se cunoaste El .
Iisus a prezentat Adevarul pur,nu combinat cu minciuna-neghina;nu a prezentat tot adevarul daca pot sa zic asa,a prezentat-propovaduit atat cat era necesar pentru noi si totodata ne-a poruncit sa ascultam de continuatorii misiunii lui-apostolii si urmasii lor .
Problema ta. Adevarul e ca nu cunosti cine e cu adevarat Fecioara Maria si al carui spirit s-a intrupat in ea asa ca, degeaba faci referiri dezaprobatoare referitor la un asa zis panteism. Crezi ca daca Iisus s-a referit numai la Ioan Botezatorul ca fiind intruparea lui Ilie, numai Ilie a venit alaturi de El in acel moment deosebit de important al umanitatii ? De unde stii ca nu au venit si alti prooroci sau ingeri odata cu El in acea intrupare umana ? De unde stim noi cine a fost spiritul intrupat in Petru, sau in Maria Magdalena, sau in alt apostol ?

In Fecioara Maria s-a intrupat exact sufletul ei si al nimanui altcuiva,la fel si in celelalte cazuri !
Biserica Ortodoxa nu crede in reancarnare .
Draga voce, eu am gasit Adevarul in ortodoxie si pot sa-ti spun ca cel care cauta adevarul dupa ce l-a gasit,acela cauta minciuna!

Ohhoo, ce naivitate. Hai sa demonstram logic daca ai dreptate sau nu:

- daca ti-ai trezit si amplifica mirosul si simti sublima mireasma de trandafir in gradina ta, nu poti oare sa identici si alti trandafiri in gradina altuia ? Este evident ca in gradina ta nu sint toate soiurile de trandafiri si ar fi o prostie imensa sa spui ca detii toate soiurile, mai ales cind altcineva iti spune ca la el in gradina exista un soi de trandafir care arata si miroase altfel decit al tau, dar tot trandafir este.

Exemplul pur si simplu nu se potriveste !
Dar ca sa iti raspund pe marginea exemplului pe care l-ai dat o sa iti spun ca in gradina mea-biserica ortodoxa-am simtit miros de tamaie jertfita lui Dumnezeu pe cand in gradina samanilor as simti miros de animale arse jertfite idolilor !
- daca ai gasit Adevarul, de ce nu esti ELIBERAT de ... ce oare ? Cumva de ignoranta, de prostie, de neputinta, de limitare, de ingustime etc ? Nici macar sfintii nu au gasit decit o mica parte din Adevar si cu toate acestea acest Adevar i-a transformat in niste sfinti, in niste lumini ale lui Dumnezeu pe Pamint.

Am gasit Adevarul inseamna pentru mine ca am gasit calea cea adevarata,mantuitoare care imi este oferita de biserica ortodoxa !
Si nu mai am altceva ce sa mai caut in aceasta privinta !
In alte "domenii" cautarile mele nu s-au incheiat !
Inca o data trimitere la exemplul cu Sf. Augustin - mintea si sufletul omenesc limitate nu pot sa inteleaga in "totalitate" pe Dumnezeu,pot sa-l cunoasca intr-o oarecare masura si implicit Adevarul .
Cum poti fi un intermediar al Adevarului Infinit daca mintea si sufletul tau este ingust, limitat sau inchis ?

Simplu-deschizandu-ma cat mai mult spre Adevar si respingand si condamnand minciuna !
Ai auzit vreodata "Fericiti veti fi cand vor rosti tot cuvantul rau impotriva voastra !"?

Da, dar aplicata tocmai la cei care il sustin, acest dicton este tocmai o dovada a intolerantei si ingustimii lor spirituale. Uite, tu ataci sau judeci pe niste "pagini" si ii faci in toate felurile, iar ei iti replica: "Fericiti veti fi cand vor rosti tot cuvantul rau impotriva voastra !" Ce mai spui atunci ? [quote]
Rationamentul tau are un mare cusur-nu e crestinesc !
Sigur ca trebuie sa-i combatem "pe pagani",dar in nici un caz nu trebuie "sa-i facem in toate felurile " !
Aici trebuie folosit cuvantul sf. Pavel :
Romani12,21 Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu binele.
Iti doresc sa afli Adevarul si sa iti raspunda Dumnezeu la framantarile tale !

17Hula la adresa Maicii Domnului pe crestinortodox.ro Empty Vocea Lun Sept 28, 2009 12:02 am

Admin


Admin

Vocea

Daca au ramas nesterse comentariile tale, nu inseamna ca sunt de acord cu ele.

Una e sa scrii pe un site yoga despre crestinism si sa-ti stearga mesajul si alta e sa scrii pe un forum ortodox despre ortodoxie si ti-l stearga, iar tot felul de rataciri sa poata fi postate

Ca sa ne edificam ce-i cu tine pe aici, te rog raspunde la urmatoarele intrebari:

Crezi ca dracii sunt ingeri cazuti din vrednicia lor?

Este Iisus fiul lui Dumnezeu?

Sau a fost un initiat?

Putem fi si noi cristosi?

Crezi in reincarnare?

Ce pare ai despre Madame Blavatsky sau Alice Bailey?

Cum definesti NOM?

Crezi ca va veni antihristul?

https://saccsiv.forumgratuit.ro

18Hula la adresa Maicii Domnului pe crestinortodox.ro Empty dialog sau interogatoriu ? Mar Sept 29, 2009 5:11 pm

VoceaAdmin a scris:Daca au ramas nesterse comentariile tale, nu inseamna ca sunt de acord cu ele.
Nu-ti face griji pentru mesajele mele, le-am salvat sa nu se piarda munca mea si la nevoie le pot reposta in locuri unde cenzura ortodoxa nu se poate manifesta. Evident, pot cauta si gasi chiar un loc neutru in care putem dialoga - de la egal la egal - unde nici eu nici tu nu am fi dati afara sau judecati dupa crezurile noastre si nu ni s-ar sterge mesajele datorita crezurilor noastre. Wink

Admin a scris:Una e sa scrii pe un site yoga despre crestinism si sa-ti stearga mesajul si alta e sa scrii pe un forum ortodox despre ortodoxie si ti-l stearga, iar tot felul de rataciri sa poata fi postate
Poate iti explica colegul tutenes de ce el un crestin nu poate sa mai scrie mesaje pe un alt forum crestin. Cit despre rataciri ...

Inteleg ca nu esti numai un expert in NOM, dar si in yoga si alte rataciri. Nu prea vad unde ai vazut tu "rataciri yoghine" in ce am spus eu mai sus, dar in mod sigur sint convins ca nu ai cunostinta de tot ce inseamna yoga sau tot ce inseamna "ratacirile" altor religii. Sint deasemenea convins ca tu doar ai spicuit citeva idei cine stie de unde din aceste filozofii sau invataturi/texte, apoi ai suprapus propriul tau sablon ortodox peste ele, dupa care vazind ca nu se potrivesc ai catalogat intreaga religie sau cult sau yoga sau cum le numesti tu aceste invataturi straine ca fiind niste rataciri. Te rog spune-mi ca nu e adevarat ce spun si demonstreaza-mi te rog contrariu si alege UNA, doar una dintre aceste rataciri pe care o cunosti in TOTALITATE sau macar indeaproape si hai sa discutam despre ea.

Admin a scris:Ca sa ne edificam ce-i cu tine pe aici, te rog raspunde la urmatoarele intrebari:
Uite ca iti raspund la INTEROGATORIUL tau de tip DICTATORIAL sau aka INCHIZITIA ce pare sa fie mai degraba aidoma cu al celora impotriva carora zici ca lupti ca sa-i demasti. La fel te purica si securitatea in timpul comunismului. Diferenta e ca elita mondiala si acolitii lor au intreaga planeta la indemina si unde pot dicta, sterge sau inchide si omori pe cine vor pe aceasta "plantatie" a lor, iar tu o ai numai aici pe un blog si pe un forum pe net. Cool

Iata ce e cu mine aici. Am citit anumite idei pe blogul tau, ti-am raspuns iar tu ai sters acel comentariu. Am zis hai sa intru pe acest micut forum sa vad ce spune lumea. Din pacate aici ai senzatia ca ai gasit niste "mici dictatori" (fanaticii) incearca sa lupte impotriva marilor dictatori. Cind unui dictator ii spui ceva ce nu ii convine pe postul sau de tv sau in ziarul sau, sau pe forumul lui, elimina cele spuse si eventual si pe cel care le spune sau ii ia posibilitatea sa mai spuna ceva acolo.

Fii insa atent la urmatoarele aspecte, tendinte si atitudini din urmatorul pasaj si apoi incearca cu luciditate, onestitate si sinceritate sa vezi daca gasesti anumite asemanari cu aspecte, tendinte si atitudini ale tale. Nu conteaza cine esti tu, cine sint eu ca si individ sau personajele de mai jos, ci doar atitudinea in sine a acestor personaje:

Io 1.19 Iata marturisirea facuta de Ioan, când iudeii au trimis din Ierusalim pe niste preoti si leviti sa-l întrebe: „Tu cine esti?
20 El a marturisit si n-a tagaduit: a marturisit ca nu este el Hristosul.
21 Si ei l-au întrebat: „Dar cine esti? Esti Ilie?” Si el a zis: „Nu sunt!” „Esti prorocul?” Si el a raspuns: „Nu!”
22 Atunci i-au zis: „Dar cine esti? Ca sa dam un raspuns celor ce ne-au trimis. Ce zici tu despre tine însuti?”
23 „Eu”, a zis el, „sunt glasul celui ce striga în pustiu: „Neteziti calea Domnului!”, cum a zis prorocul Isaia.”
24 Trimisii erau din partea fariseilor.
25 Ei i-au mai pus urmatoarea întrebare: „Atunci de ce botezi daca nu esti Hristosul, nici Ilie, nici prorocul?”
26 Drept raspuns, Ioan le-a zis: „Eu botez cu apa; dar în mijlocul vostru sta Unul pe care voi nu-L cunoasteti.
27 El este Acela care vine dupa mine – si care este înaintea mea – eu nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua încaltamintei Lui.”


Si ca sa te scap de pacatul inchizitiei si interogatoriului te invit la un dialog. Odata ma intrebi tu si iti raspund eu si pe urma te intreb eu si imi raspunzi tu. Sau ca sa nu zici ca nu e buna egalitatea, iti raspund la doua si tu la una. Iti ofer acest avantaj de 2 la 1. Ok ? Question

Admin a scris:Crezi ca dracii sunt ingeri cazuti din vrednicia lor?

Nu toti. Mai sint unii care au devenit draci dupa multe si grave greseli pe care le-au facut in viata lor.

Admin a scris:Este Iisus fiul lui Dumnezeu?


Este, dar este si mai mult de atit, intrucit El a spus: "Io 10.30 Eu si Tatal una suntem.”"

Admin a scris:Sau a fost un initiat?

Putem fi si noi cristosi?


Pentru a-ti raspunde cit mai la obiect la aceste urmatoare intrebari defineste ce inseamna pentru tine termenul de "initiat" si acela de "cristosi".

Acum e rindul meu.

1. Cum poate omul de rind, enoriasul sau eu om al bisericii (in general toate catagoriile de oameni ce ar putea sa incapa intr-un oras sau tara) sa recunoasca pe un prooroc sau trimis al lui Dumnezeu, sau altfel spus, ce calitati sau manifestari trebuie sa aiba acel trimis si ce calitati si inzestrari trebuie sa aibe cel care il recunoaste ?

Intreb aceasta in general dar si in contextul pasajelor urmatoare:

Mt.10.14 Daca nu va va primi cineva, nici nu va asculta cuvintele voastre, sa iesiti din casa sau din cetatea aceea si sa scuturati praful de pe picioarele voastre.”
Mc.6.11 Si, daca în vreun loc nu va vor primi si nu va vor asculta, sa plecati de acolo si sa scuturati îndata praful de sub picioarele voastre, ca marturie pentru ei. Adevarat va spun ca, în ziua judecatii, va fi mai usor pentru pamântul Sodomei si Gomorei decât pentru cetatea aceea.”
Lc.9.5 Si, daca nu va vor primi oamenii, sa iesiti din cetatea aceea si sa scuturati praful de pe picioarele voastre, ca marturie împotriva lor.”

19Hula la adresa Maicii Domnului pe crestinortodox.ro Empty vocea Mar Sept 29, 2009 7:14 pm

Admin


Admin

Eu stiu ce-i cu tine, dar am intrebat pentru se lamuri si cititorii.

Deci, raspunde la toate intrebarile sau te sterg de pe aici.

https://saccsiv.forumgratuit.ro

tutenes

tutenes

@ Vocea
Te rog sa ne spui unde anume se gaseste versetul care contine "Adevarul sminteste" de care afirmi ca-i apartine Domnului Iisus !

tutenes

tutenes

@ Vocea
"1. Cum poate omul de rind, enoriasul sau eu om al bisericii (in general toate catagoriile de oameni ce ar putea sa incapa intr-un oras sau tara) sa recunoasca pe un prooroc sau trimis al lui Dumnezeu, sau altfel spus, ce calitati sau manifestari trebuie sa aiba acel trimis si ce calitati si inzestrari trebuie sa aibe cel care il recunoaste ?"
Am sa incerc sa raspund eu. Trebuiesc aplicate cuvintele Sf. Apostol Pavel care spune ca de va veni altcineva sau chiar el sau chiar inger din cer sa propovaduiasca alta evanghelie decat cea propovaduita pana atunci,sa nu-i dam crezare;iar in alt loc spune ca tot cel ce marturiseste ca Hristos a venit in trup e de la Dumnezeu,iar cel ce spune ca nu a venit in trup e de la antihrist !

22Hula la adresa Maicii Domnului pe crestinortodox.ro Empty proletar sau dictator ? :) Mier Sept 30, 2009 4:51 am

VoceaAdmin(saccsiv) a scris:Eu stiu ce-i cu tine, dar am intrebat pentru se lamuri si cititorii.
Deci, raspunde la toate intrebarile sau te sterg de pe aici.
Tolerant si blind ca un dictator, iubitor si cu obrazul gata pregatit sa-l intorci, asa-mi vorbesti.

Mt 7.12 Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci în aceasta este cuprinsa Legea si Prorocii.

Nu-ti face griji pentru cititori, isi fac ei singuri parerea despre ce spun eu sau cine as putea fi eu. Nu stiu citi ani tu saccsiv si asta nu conteaza prea mult, dar nu este exclus ca atunci cind eu scriam pe net despre masoni si NOM tu nici nu te nascusei, sau probabil inca nu aflasei ce e gradinita. Cert este ca nu pusesei mana la o tastatura cind eu faceam dezvaluiri despre ticalosiile elitei mondiale si sclavii lor masonii. Hazliu ca dupa atitia ani de "martiraj" un pusti cu cas la gura si cu aere de dictator imi spune ca "ma sterge". Tu fa ce-ti dicteaza ORGOLIUL caci inima si sufletul la tine inca nu poate sa decida pentru fiinta ta. Ce faci aia vei primi asa ca esti propriul tau "salvator" sau "calau".

Mt 7.12 Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci în aceasta este cuprinsa Legea si Prorocii.

Neintamplator ti-am pus acea prima intrebare pentru ca stiam ca nu vei avea curajul si onestitatea sa raspunzi la ea, dar asa cum spui si tu, vroiam sa se lamureasca si cititorii ce-i cu tine. lol!

Acum sa-ti raspund asa cum ai aratat ca meriti:

Admin(saccsiv) a scris:Daca au ramas nesterse comentariile tale, nu inseamna ca sunt de acord cu ele.
Nici eu nu sint de acord cu multe, dar nu pot fi dictator si sa impun DOAR ce vreau eu in lumea asta sau "la mine acasa". Se pare ca unii crestini, nu numai ortodocsi, dar poate ei in mod deosebit, ar dori ca lumea sa fie in totalitatea ei crestina sau complet ortodoxa. Pentru asta ei se pare ca nu s-ar da la o parte in a distruge tot ce nu e ortodox si eventual i-ar inchide in inchisori pe toti paginii si ratacitii si poate le-ar da apoi si foc la inchisori, sau i-ar trimite in arena cu lei. De ce ? Pentru ca acestia sint rataciti si cred in rataciri. Majoritatea forumurilor "crestine" au asemenea tendinte, sau altfel spus majoritatea daca nu cumva toti adminii (gazdele) acestor forumuri au aceasta tendinta: sterg tot ce nu le place si li se pare a fi "ratacire" si ii dau afara pe acei rataciti sau pagini. In mod sigur ei nu au preluat aceasta tendinta si atitudine de la Iisus, intrucit El era mai mereu in preajma pacatosilor, a ratacitilor, a celor "bolnavi" cum le spunea El, "bolnavi" care aveau nevoie de El, "doctorul" si "medicamentul" Lui, Adevarul din invatatura Sa. Asadar, daca Adevarul se afla in ortodoxie si in general in crestinism si se pare mai putin in Biblie caci vad ca imi dati mai mult citate din afara Biblie (ce nu va convine din ceea ce spune Iisus ?!), de ce nu le permiteti "bolnavilor" sa se adape la putul Adevarului pe care mintea si gura voastra l-ar detine si emana, si de ce nu ii iubiti ca pe aproape vostru si ii tratati ca pe niste dusmani ? Voi nu ati auzit ce v-a spus Iisus ? Mt.5.44 Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvântati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc

In cazul in care nu esti de acord cu ce spun eu sau altii (ca inteleg ca multi si de diferite tipuri sunt vrasmasii tai), ca sa nu fii tentat sa faci rau si sa manifesti raul dictaturii, poti discuta cu ei fie pe un teren neutru fie la "dusman" acasa. Te declari direct sau indirect un dusman al masoneriei si al elitei mondiale. De ce nu te duci la ei pe forumuri si sa le vorbesti acolo despre ratacirile lor ? Te-au prigonit din casa lor ? Ti-au sters mesajele ? Ti-au luat urma sa afle cine esti si de unde scrii ? Ti-au amenintat casa si familia ?

Admin(saccsiv) a scris:Sau a fost un initiat?

Putem fi si noi cristosi?


Repet: pentru a-ti raspunde cit mai la obiect la aceste urmatoare intrebari defineste ce inseamna pentru tine termenul de "initiat" si acela de "cristosi".

Pina vei reusi sa redevi un crestin adevarat si sa te comporti ca atare, iti raspund fie si indirect prin spusele lui Iisus:

Io 10.30 Iar Eu si Tatal Meu una suntem.
31 Iarasi au luat pietre iudeii ca sa arunce asupra Lui.
32 Iisus le-a raspuns: Multe lucruri bune v-am aratat voua de la Tatal Meu. Pentru care din ele, aruncati cu pietre asupra Mea?
33 I-au raspuns iudeii: Nu pentru lucru bun aruncam cu pietre asupra Ta, ci pentru hula si pentru ca Tu, om fiind, Te faci pe Tine Dumnezeu.
34 Iisus le-a raspuns: Nu e scris în Legea voastra ca "Eu am zis: dumnezei sunteti?"
35 Daca i-a numit dumnezei pe aceia catre care a fost cuvântul lui Dumnezeu - si Scriptura nu poate sa fie desfiintata -

Admin(saccsiv) a scris:Crezi in reincarnare?

Nu mai mult si nici mai putin decat Iisus:

Mt 11.10 caci el este acela despre care s-a scris: „Iata, trimit înaintea fetei Tale pe solul Meu care Îti va pregati calea înaintea Ta.”
11 Adevarat va spun ca, dintre cei nascuti din femei, nu s-a sculat niciunul mai mare decât Ioan Botezatorul. Totusi, cel mai mic în Împaratia cerurilor este mai mare decât el.
12 Din zilele lui Ioan Botezatorul pâna acum, Împaratia cerurilor se ia cu navala, si cei ce dau navala pun mâna pe ea.
13 Caci pâna la Ioan au prorocit toti Prorocii si Legea.
14 Si, daca vreti sa întelegeti, el este Ilie care trebuia sa vina.
15 Cine are urechi de auzit sa auda.

Si v-as mai face o revelatie, ca tot a sosit vrea "revelatiilor" (Apocalipsis = Revelatie) chiar azi am auzit cum parintele Cleopa spunea oamenilor cine sunt cei doi maslini ai Apocalipsei: Ilie si Enoch !

Parintele Cleopa despre sfarsitul lumii

Interesant este cum de stia el aceasta si cum de si Fecioara Maria a profetit in cadrul aparitiilor de la Fatima acelasi lucru despre cei doi maslini: Ilie si Enoch ! Pentru ceilalti cititori pentru care Admin (saccsiv adica) puteti afla mai multe accesand aceste linkuri: Profetiile de la Fatima si AL TREILEA SECRET DE LA FATIMA

Probabil ca si pr. Cleopa a avut acces la cele 3 secrete de la Fatima si de acolo stie si el aceasta mare revelatie pe care eu personal o caut de ani de zile. Abia de citeva zile am aflat raspunsul la intrebarea mea pe care mi-o pun de peste 15 ani: "Cine sunt cei doi maslini?"

Cam acelasi lucru il afirma si parintele Arhim. Arsenie Papacioc: Despre Sfarsitul lumii (666) . EL isi pune foarte sincer si curat intrebarea: "... un punct extraordinar de reper este venirea lui Ilie in lume.... Cine este acest Ilie ? Ei.. acest Ilie vad ca nu apare ..."

Asadar, Ilie si Enoch se intrupeaza si de la o anumita varsta ei incep sa se manifeste vizibil in lupta lor cu fiara si cu antihristul. Asadar cel putin a 3-a oara se vorbeste de Ilie ca si fiinta intrupata. 1) Ilie, 2) Ioan Botezatorul, 3) unul dintre cei doi maslini. Daca pr Cleopa si Papicioc s-ar putea insela sau nu ar insemna ca punct de reper prea mult pentru un crestin, totusi Fecioara Maria cred ca inseamna aproape TOTUL in afara lui Iisus si Dumnezeu (ma refer strict la valorile spirituale din dogma unui crestin). Asadar, cum de toti trei si in plus si Iisus vorbesc de Ilie in atita ipostaze lumesti ? Nu este evident ca cei doi maslini sint fiinte cu trup ce in finalul luptei si marturisirii lor vor fi "omorati" (prin tradare nota mea) de antihrist ?

Evident ca mai exista inca o alta mare revelatie referitor la Ilie, dar nu o prezint deocamdata, cel putin nu aici pe acest forum, ci acolo unde vor fi "copiate" aceste mesaje ale lui "Vocea". Razz

Ce pare ai despre Madame Blavatsky sau Alice Bailey?
Nu cunosc si nu am studiat aceste personaje, nici macar o litera din ce au sscris ei.

Admin(saccsiv) a scris:Cum definesti NOM?
Varianta scurta: "noua dezordine mondiala".
Varianta putin mai lunga: incercarea patetica a unor dezaxati de a instaura controlul total asupra Terrei si asupra umanitatii si miscorarea numarului de goimi (animale - sclavi) care sa munceasca pentru ei si pentru satana sau antihristul.
Varianta foarte lunga: alta data si nu aici poate o voi expune.

Admin(saccsiv) a scris:Crezi ca va veni antihristul?
Sa vina de unde ? Sa vina unde ? Shocked
Poate vrei sa spui sa apara in lume, sa-si faca vizibila existenta si manifestarea. Evident ca da, va apare, dar odata cu el vor apare si maslinii, cei de care antihristul are o teribila teama si doreste cu orice pret sa-i afle si sa-i omoare, la fel cum ar dori sa faca si cu "copilul cu toiag de fier"... numai ca lucrurile nu stau chiar cum si-ar dori el, caci mai exista si Iisus si Dumnezeu.

Apoc.2.27 Le va cârmui cu un toiag de fier si le va zdrobi ca pe niste vase de lut, cum am primit si Eu putere de la Tatal Meu.
Apoc.12.5 Ea a nascut un fiu, un copil de parte barbateasca. El are sa cârmuiasca toate neamurile cu un toiag de fier. Copilul a fost rapit la Dumnezeu si la scaunul Lui de domnie.
Apoc.19.15 Din gura Lui iesea o sabie ascutita, ca sa loveasca neamurile cu ea, pe care le va cârmui cu un toiag de fier. Si va calca cu picioarele teascul vinului mâniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu.


Acum esti multumit sau esti din nou suparat si dictator ? Razz Dialogam sau preferi interogatoriul ?

PS. Tu chiar nu stii sa recunosti si sa deosebesti dusmanii de aliati. Crying or Very sad

tutenes a scris:Trebuiesc aplicate cuvintele Sf. Apostol Pavel care spune ca de va veni altcineva sau chiar el sau chiar inger din cer sa propovaduiasca alta evanghelie decat cea propovaduita pana atunci,sa nu-i dam crezare;iar in alt loc spune ca tot cel ce marturiseste ca Hristos a venit in trup e de la Dumnezeu,iar cel ce spune ca nu a venit in trup e de la antihrist !
Eu am intrebat cum il recunosti pe cel bun, nu pe cel rau. Si apoi, daca eu spun ca Iisus a venit in trup sint un "trimis al lui Dumnezeu" ? Shocked Mai gandeste-te si vezi ca in fapt nu ii vei recunoaste decat cand ochii tai spirituali se vor deschide, adica sa "vezi" cu inima si sufletul tau si abia atunci ii vei recunoaste pe cei trimsi de Dumnezeu, poate chiar si pe "maslini". Succes ! I love you

tutenes a scris:Te rog sa ne spui unde anume se gaseste versetul care contine "Adevarul sminteste" de care afirmi ca-i apartine Domnului Iisus !
Sincer nu gasesc acum pasajul, intrucat termenii nu sunt identici, ideea insa este cuprinsa in pasaj, inclusiv in urmatoarele:

Mt 7.6 Sa nu dati câinilor lucrurile sfinte si sa nu aruncati margaritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva sa le calce în picioare si sa se întoarca sa va rupa.

23Hula la adresa Maicii Domnului pe crestinortodox.ro Empty Vocea Mier Sept 30, 2009 9:44 am

Admin


Admin

Sunt nascut demult si sunt trecut prin multe.

Si cei din MISA considera ca lupta impotriva camatarilor planetari si a masoneriei.

Enoh si Ilie au fost ridicati la cer, ei n-au murit. Nu se vor reintrupa, ci vor fi cei doi profeti din Apocalipsa, ce VOR FI SI EI OMORATI, in Ierusalim, dar vor invia. PENTRU CA TOATA LUMEA trebuie sa aiba parte de prima moarte. Si toata lumea va avea parte de inviere, insa dupa Judecata de obste, unii vor avea parte de amarnica moarte a doua, iazul de foc. NU EXISTA REINCARNARE.

„Lumea asta atât o ţine Dumnezeu până se va împlini numărul îngerilor căzuţi, din sufletele drepţilor.„

Apoi gata cu lumea veche si cu nasterile

Cu toate ca te feresti sa raspunzi limpede la intrebarile mele, atat cat ai facut-o, cititorii s-au lamurit. Ai mari lacune si n-ai citit Sfinta Scriptura. Sau si mai grav, ai citit-o dar n-ai priceput mai nimic, insa ataci ORTODOXIA.

Mantuitorul s-a lasat omorat si ingropat, dar a inviat, nu ca sa creada rataciti ca tine in reincarnare. Caci e un non sens si una si alta. Caci daca ar exista reincarnare si ne tot nastem si murim, la ce bun s-a mai intrupat Iisus Hristos?

Cei cu invataturi tibetane si indiene in cap, au impresia ca s-au luminat. Si se apuca ei sa-si dea cu presupusul si insira ei cuvinte multe ce par pline de invatatura, insa nu sunt decat inselari diavolesti.De aceea am simplificat la maxim dialogul cu tine, pentru a te forta sa-ti arati gravele rataciri:

CREZI IN REINCARNARE

NU INTELEGI CUM E CU DRACII. Si de aceea accepti invataturi venite de la ei.

NU INTELEGI CUM E CU JERTFA DE PE GOLGOTA.

N-AI INTELES APOCALIPSA. Si nici scrierile Sfintilor Parinti referitoare la vremurile apocaliptice.

DEFINESTI GRESIT NOUA ORDINE MONDIALA. De fapt definesti falsa NOM. Citeste te rog:

http://saccsiv.wordpress.com/2009/08/12/ultima-revolutie-noua-ordine-mondiala-reala-impotriva-falsei-%e2%80%9cnoi-ordini-mondiale%e2%80%9d/

https://saccsiv.forumgratuit.ro

tutenes

tutenes

@ Vocea
In primul rand trebuie precizat ceva , versetul pe care l-ai pus in gura lui Iisus cum ca "adevarul sminteste" nu exista in Biblie.
In shimb exista altul :
Apocalipsa 22,15 Afară câinii şi vrăjitorii şi desfrânaţii şi ucigaşii şi închinătorii de idoli şi toţi cei ce lucrează şi iubesc minciuna!
Pentru exemplificarea faptului ca nu exista in invataturile Domnului Iisus "adevarul sminteste" ci Adevarul va va face liberi, cititi si urmatorul articol de pe crestinortodox.ro, unde este analizat de cate ori apare cuvantul sminteala in Noul Testament:
http://www.crestinortodox.ro/editoriale/88850-sminteala

tutenes

tutenes

Nu stiu citi ani tu saccsiv si asta nu conteaza prea mult, dar nu este exclus ca atunci cind eu scriam pe net despre masoni si NOM tu nici nu te nascusei, sau probabil inca nu aflasei ce e gradinita. Cert este ca nu pusesei mana la o tastatura cind eu faceam dezvaluiri despre ticalosiile elitei mondiale si sclavii lor masonii.
Interesant mod de abordare a problemei;eu unul cred ca sunt mai tanar decat tine Voce,asta inseamna ca nu am dreptul la o parere sau de a lupta contra NOM ca vi tu si ma bestelesti fiindca sunt mai mic de varsta ?
Mie pozitia lui saccsiv mi se pare mai echilibrata,in plus trebuie spus ca pe blogul lui au postat si o gramada de sectari si rataciti,care nu au nici in clin nici in maneca cu Domnul Iisus si ortodoxia;eu cred ca saccsiv nu are timp de lamuriri cu fiecare in parte si de aceea pune acele intrebari, carora consider eu ca le-ai fi putut raspunde mai usor;de ce te-ai ferit sa raspunzi?
O constiinta usoara are nimic de ascuns .

Continut sponsorizatSus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum